Gå til sidens hovedinnhold

Fortsatt sære

Minimalistisk til Mercury Rev å være.

Mercury Rev
Snowflake Midnight
V2/A:larm Music


Mercury Rev er nok dessverre et band som har gått inn i glemselens rekker hos den gjengse radiolytter. Deres eneste store internasjonale hit hadde de med nydelige «Goddess On A Hiway» for ganske nøyaktig ti år siden.

Men både før og etter nevnte hitlåt har veteranene fra New York ledet og gledet fans inn i sitt unike, drømmende popunivers.

«Snowflake Midnight» vil ikke skuffe de allerede frelste, og gledelig nok er dette en såpass sterk samling låter at Mercury Rev muligens også vil skaffe seg noen nye disipler.

Selv om de eksperimentelle og elektroniske lydlandskapene er minimalistiske til Mercury Rev å være, er dette ingen enkel skive. Se for deg Arcade Fire på psykedeliske droger med instrumentoppsettet til norske 120 Days, og du vil få en anelse om hvor «Snowflake Midnight» plasserer seg sjangermessig.

De tre første låtene er skivas mest umiddelbare, og spesielt den dronete «Senses On Fire» skiller seg positivt ut. Med fare for å låte som et hakk i plata: Allerede nevnte Arcade Fire ville drept for å kunne åpne sine konserter med dette fyrverkeriet av en «indie-anthem».

Skivas andre halvdel er mer langsom og drømmende, uten at det i seg selv er noe negativt. Kun «Runaway Raindrop» sliter med å holde på undertegnedes oppmerksomhet hele veien, men også denne øvelsen i «hvordan dekonstruere den streite poplåta» har sine øyeblikk.

Låtsamlingens beste ballade, «Dream Of A Young Girl As A Flower», følger umiddelbart og sukrer lyttetilværelsen som en skje Sanasol etter en munnfull Møllers Tran.

Såpass får vi tåle. Mercury Rev leverer uansett mer gulrot enn pisk denne gangen. Og heldigvis overstyrer ikke de melodiske elementene på «Snowflake Midnight» den eksperimentelle tilnærmingen veteranene forhåpentligvis aldri legger fra seg.

Det er alltid morsomt med en pussig skrue på bakerste benk i klasserommet. Mercury Rev bekler denne rollen bedre enn de fleste.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken