Gå til sidens hovedinnhold

- Merkelig av Giske

Canal Digital-sjef gir seg ikke med NRK3-krangelen.

Canal Digital-sjef reagerer på at kulturministeren vil pålegge ham å sende NRK3 i det analoge kabelnettet.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- Mitt utgangspunkt er at så lenge kabelnettene har et analogt tilbud, så skal lovens formidlingsplikt også gjelde for NRK3. Vi må jo se på jusen i dette, men dette er i hvert fall min mening, sier kulturminister Trond Giske til DN.

- Merkelig
Kabel-tv-operatørene blir i mediene tirsdag fremstilt som om det har nektet for å sende NRK3 analogt. I Dagsavisen sier kringkastingssjef Bjerkaas at NRK aldri har nektet kabel-tv å sende den nye kanalen analogt.

- Det er jo riktig at de ikke har nektet, men utgangspunktet for NRK3 var overgang fra analogt til digitalt. NRK selv har valgt å ikke sende NRK3 i analoge bakkenettet, sier administrerende direktør i Canal Digital Svein Erik Davidsen til NA24 Propaganda.

Davidsen leder landets største kabel-tv-tilbyder og reagerer også på utsagnet fra kulturminister Giske.

- Det er merkelig. Det er klart at hvis Medietilsynet kommer med pålegg, så følger vi jo det. Men det er klart at de investeringer som må foretas i den anledning vil overgang til digitalt kabel-tv bli vanskeliggjort, sier Davidsen og legger til:

- Skal de pålegge oss å sende NRK3 analogt, burde de gjøre det også i det analoge bakkenettet.

Vurderer plassen
I Get vurderes det nå om NRKs nye underholdningskanal kan legges ut analogt.

- Vi vil se på dette uavhengig av hva Medietilsynet kommer frem til. Når det gjelder om det skal være plikt å sende kanalen analogt mener vi at operatøren selv skal få velge dette, sier direktør for samfunnskontakt i Get, Øivind Husby, til NA24 Propaganda.

- Men det er ingen som er uenig i at NRK3 bør nå ut til flest mulig, avrunder Davidsen.

NRK3 ligger i de digitale grunnpakkene til de to operatørene.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter