Gå til sidens hovedinnhold

Nytt MSN-virus sprer seg

Du må ikke tro at virusspredning på MSN tilhører fortiden.

Det er dessverre ikke slik at tiden er over da nettkriminelle benyttet seg av Microsofts populære lynmeldingstjeneste Messenger for å spre virus og stjele passord. Nå er en ny runde over oss.

Falsk melding fra kontakt
Som vanlig dukker det opp en entusiastisk melding fra en av dine kontakter som hevder å ha funnet et eller annet spesielt om deg på nettet.

Denne gangen går lenken til det som ser ut til å være en blogg på Microsofts Live Spaces-system. Men om du tar en nærmere titt ser du fort at adressen egentlig går til et helt annet .com-domene. Og som alltid er det ikke din venn som har sendt meldingen, men nettkriminelle som har tatt kontroll over den kontoen.

Prøver å ta kontroll over din konto
Domenet er registrert av en kinesisk person, og trykker du på lenken kommer du til en nettside som ser helt lik ut som Microsoft påloggingsløsning. De som er uforsiktige nok til å faktisk forsøke å logge seg på med sitt brukernavn og passord, sender dette automatisk til bakmennene til svindelen.

De får så full kontroll over kontoen, og kan hente ut personlig informasjon og ikke minst bruke kontoen til å spre svindelen til flere personer.

Ikke trykk ukritisk på lenker
Som vi har sagt så mange ganger før: Det er ingen god idé å bare tykke på en lenke du får på Messenger, selv fra personer du kjenner, for du vet aldri helt om det virkelig er de som har sendt lenken. Et lite spørsmål av typen "hva er dette?" kan spare deg for mye problemer.

Kommentarer til denne saken