Gå til sidens hovedinnhold

Mesterlig fra Affleck

Ben Afflecks regidebuterer med en overraskelse av en moralsk historie om hva som skjer når en liten jente forsvinner.

Gone Baby Gone - USA 2007. Regi: Ben Affleck. Med Casey Affleck, Michelle Monaghan, Morgan Freeman med flere

Aldersgrense 15 år

I den lille nedslitte bydelen der alle kjenner alle forsvinner en dag en liten jente fra sin egen seng. Ingen vet hvor hun har blitt av. Og hennes mor synes relativt uinteressert når først TV-kameraene er slått av. Det er imidlertid ikke jentas tante og hun hyrer stedets lokale privatetterforskere Casey Affleck og Michelle Monaghan til å ta saken.

Ifølge loven forplikter de to å få hjelpe politiet og det blir en ubehagelig dans der det snart blir klart at den tilsynelatende uunseelige Casey Affleck har mye å bidra med.

Samtidig er det klart at det er noe som ikke stemmer, verken på den ene eller andre siden. Filmens to hovedpersoner blir hevet inn i et drama der moral settes opp mot umoral og hvor dette ofte kolliderer med hva som er det beste å gjøre i situasjonen.

Vi har ikke sett slike takter fra Ben Affleck siden han sammen med Matt Damon skrev og spilte i «Good Will Hunting». Her har han overlatt rampelyset til sin yngre bror, Casey, som for tiden ansees som en av de heteste talentene i Hollywood. Sammen med Michelle Monaghan utgjør han et troverdig par som til nå har levd mest av å finne folk som skylder andre penger.

Affleck den yngre fremstiller dusørjegeren med en nerve og en stille intensitet som gjør ham like farlig som likandes. I det hele tatt fokuserer filmen sterkt på skuespillet og hvordan det bærer historien frem fremfor spektakulære kameravinkler og biljakter. Det er nært, intimt og veldig, veldig ubehagelig.

SE VIDEO AV GONE BABY GONE

190514

LES FLERE FILMANMELDELSER HER

OVERSIKT:Sniktitt på ukas filmer

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis