(SIDE2): For de som har fulgt med på «Mesternes mester» denne sesongen, er det kanskje ikke veldig overraskende at det var Thor Hushovd som stakk av med seieren til slutt.

Den tidligere syklisten har nemlig vunnet de aller fleste konkurransene de siste ukene, med noen få unntak. I finalen fikk Hushovd tøff konkurranse fra Vibeke Skofterud og Andreas Håtveit, men det var altså 38-åringen fra Grimstad som trakk det lengste strået.

- Jeg hadde nok ikke forventet å vinne, men det var jo seier jeg hadde som mål da jeg først takket ja til å være med i programmet. Klart jeg ønsket å gjøre det best mulig, slike mål må det være lov å sette seg, sier Hushovd til Side2.

Se videoklipp fra Mesternes mester nederst i saken!

Skofterud tapte første runde

Finalen startet med en beep-test, der Hushovd tok seieren, etterfulgt av Håtveit og Skofterud. Hushovd fikk derfor en kjempefordel i den påfølgende jaktstarten, der han fikk starte et minutt før Skofterud og 30 sekunder før Håtveit.

Men Skofterud gir seg ikke uten kamp, og ga absolutt alt i håp om å ta igjen det minnuttet hun lå bak. Til slutt holdt det likevel ikke, og Skofterud var ute av konkurransen etter jaktstarten.

- Jeg er fornøyd så lenge jeg har gjort mitt beste, men beep-testen passet meg veldig dårlig. Jeg kan løpe frem og tilbake i åtte timer uten å bli sliten, men jeg har ikke hurtighet. Så jeg hadde litt uflaks, siden gutta fikk så stort forsprang til beep-testen. Men jeg kunne ikke gjort noe annerledes, sier Skofterud til Side2.

Se deltakerne vri seg i smerte under finalen:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=5xVp5um5lErAC2fQ_N98660_l_mJvnVHnGLT76gPSXiSRWxlOZnIRhoiN3OISG2BhMG-lSd_qTZsI8Xk74wFqCg6T54qY7VM&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

- Jeg har vært lur og taktisk

Hushovd og Håtveit gikk videre til den avgjørende finalekonkurransen, og måtte gjennom en utfordrende hinderløype. Hushovd stakk tidlig av med ledelsen, og Håtveit måtte til slutt innse at slaget var tapt.

- Du vant jo mange av konkurransene gjennom hele sesongen. Hvorfor tror du at du var såpass overlegen?

- Det vet jeg egentlig ikke. Men jeg har jo drevet med en fysisk hard idrett i mange år, også er det i tillegg ikke så lenge siden jeg sluttet. Jeg har også greid å ta de utfordringene Mesternes mester har bydd på, og da tenker jeg ikke bare på de fysiske. Jeg har løst de på riktig måte og vært lurt og taktisk, sier Hushovd.

- Skofterud mener du vinner mye fordi du, ifølge henne, «la opp forrige mandag». Hva har du å si til det?

- Tja, når la hun opp da? Så vidt jeg vet så var det vel en time etter meg, ler Hushovd, og har faktisk et poeng: Hushovd la opp i juni 2014, mens Skofterud la opp i august 2015.

Sykler for å lufte hodet

Den tidligere syklisten sier han fortsatt holder seg aktiv, enten det er med sykling, løping eller styrketrening.

- Men jeg er i mye, mye dårligere form nå enn da jeg syklet aktivt. Da drev jeg med toppidrett og var i superform nesten hele året. Siden har jeg jo kula'n i halvannet år, så det kan ikke sammenlignes. Nå er jeg en «trimmer», jeg sykler med kompiser for å lufte hodet, sier Hushovd.

I ettertid ser han på Mesternes mester som en fantastisk opplevelse.

- Det var veldig hyggelig. De beste minnene er nok tiden vi hadde utenom kameraet, de middagene vi spiste og tiden etter konkurransene. Vi pratet og lo og utvekslet historier. Man kommer tett innpå hverandre når man bor i samme hus, spesielt når alle er innstilt på å ha det gøy og gir av seg selv.

Se klipp fra Mesternes mester her!

Vibeke Skofterud får skulderen ute av ledd:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=O6MOc8oY8-qCFj4zk6MYfDBjT9C-hsfymnVnZ_f9c-fj-mK5oeuCJP2RIpTvG2C9_Sl_EZb_curhhns1egCTJii4nZuOmnOW&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Vibeke Skofterud kjemper seg til finaleplassen:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=GLgZll037nV3welZ2Jj7sJxKfc5J5uvMoOMtWSv0PzKbN-Qvq_Sqd767VnzePem4YEkS_hIcofR6cpr1ZTZE_9VkawxZSspE&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

LES OGSÅ: Vibeke Skofterud: - The Biggest Loser er et skrekkens eksempel på hva du skal utsette et menneske for