(SIDE2): Vibeke Skofterud har hatt en tøff semifinaleuke i Mesternes mester. Under en av øvelsene fikk hun skulderen ute av ledd, men den tidligere langrennsutøveren er vant til å kjenne på smerte og lot seg ikke stoppe av det.

Mens Thor Hushovd og Andreas Håtveit sikret seg finalebilletter før siste konkurranse, måtte Bjørn Maaseide og Vibeke Skofterud kjempe om den siste finaleplassen.

Eneste jente med til topps

Det ble til slutt Vibeke Skofterud som trakk det lengste strået. Hun går derfor videre til finalen med gutta.

- Det plager meg sjelden å være med bare gutter. Jeg har stort sett bare hatt guttevenner i oppveksten, så jeg er vant til å være den eneste jenta, sier Skofterud til Side2.

Skofterud sier det aldri var noe mål for henne å gå til finale som eneste jente, men at hun naturligvis er fornøyd med å ha kommet såpass langt.

- Jeg gikk inn i Mesternes mester med et mål om å ha det mest mulig gøy. Så er det jo naturligvis sånn at dess lenger man kommer i konkurransen, dess mer lyst har man til å vinne.

God stemning mellom deltakerne

Skofterud blir ofte omtalt som «en som aldri gir seg». Da hun var med i TV-serien «Råskap» fikk hun en 70 kilos tømmerstokk i hodet, men stilte likevel til start dagen etter. Og da skulderen gikk ute av ledd i forrige episode av Mesternes mester var hun tilbake i klatreveggen kort tid etterpå.

- Jeg ville fullføre. Jeg ville ha poeng. Det handler om å vinne kampen mot meg selv, sier Skofterud, og legger til:

- Jeg blir aldri sur så lenge jeg har gjort mitt beste. Det er det viktigste for meg.

Hun roser miljøet mellom deltakerne, og sier det aldri ble dårlig stemning til tross for at de konkurrerte mot hverandre hele tiden.

- Profesjonelle idrettsutøvere er flinke til å fokusere når man skal. Når det er over så er det over, og hvis du har gjort ditt beste er det ganske lett å akseptere resultatet.

Mesternes mester har vært en opplevelse hun sent vil glemme.

- Jeg har vært med på mye morsomt gjennom idretten, men Mesternes mester er en av de kuleste opplevelsene jeg har hatt. Alt er lagt opp til at du skal kose deg med andre mennesker du liker. Det er organisert leking, rett og slett.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=O6MOc8oY8-qCFj4zk6MYfDBjT9C-hsfymnVnZ_f9c-fj-mK5oeuCJP2RIpTvG2C9_Sl_EZb_curhhns1egCTJii4nZuOmnOW&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

- Han la opp forrige mandag

Thor Hushovd vant semifinalen med god margin, og har holdt et jevnt høyt nivå siden første episode.

- Hvorfor tror du Hushovd gjør det så godt?

- Fordi han la opp forrige mandag, ler Skofterud, og legger til:

- Neida, men han er nok den av oss som er nærmest den formen vi var i da vi ennå konkurrerte.

LES OGSÅ: Vibeke Skofterud: - The Biggest Loser er et skrekkens eksempel på hva du skal utsette et menneske for