(SIDE2): Stortingsrepresentant, Mette Hanekamhaug fra Frp, har vært sykemeldt siden like etter nyttår på grunn av anoreksi.

Mat ikke lenger viktigst
Da Hanekamhaug kom inn på Stortinget fra Møre og Romsdal for to år siden, fikk hun voldsom oppmerksomhet som tidenes yngste representanter. Hun fikk jobben som skolepolitisk talsperson, en jobb hun selv sier hun bokstavelig talt gikk inn med for hud og hår.

I fredagens utgave av Se og Hør Weekend forteller 24-åringen hvordan hun med god hjelp har blitt frisk, etter å ha vært syk hele perioden.

- Om jeg er frisk? Jeg har ikke lenger diagnosen, men hva er egentlig frisk? Nå er jeg endelig kommet dit at jeg føler at andre ting enn mat er blitt viktigere. Alt var kaos inni meg, maten var det eneste jeg hadde kontroll på. Det ble en slags redningsvest for alle problemene mine. Til slutt ble løsningen selve problemet, sier hun til ukebladet, og legger til at hun ønsker å fortelle sin historie som en del av prosessen for å bli frisk, og for å gjøre sykdommen mindre skambelagt.

Hun har siden lagt på seg 14 kilo, men vil ikke si hvor lite hun veide på det sykeste, i frykt for å trigge andre med sykdommen til å gå enda lavere.

God støtte
Sykdommen førte til at hun isolerte seg, som igjen gjorde henne deprimert. Etter måneder med timer hos psykiater, bestemte hun seg for at innleggelse var den beste løsningen - eller bli frisk på egenhånd. Med støtte både fra familie, venner og partiledelse og -kollegaer valgte hun den siste måten. Siv Jensen var den som personlig tvang Mette til å sykemelde seg, og partilederen holdt hele tiden kontakten med Hanekamhaugs foreldre.

- Siv er en fantastisk dame. Hun var der for meg hele tiden, og jeg kan ikke få rost henne nok, sier Mette selv til Se og Hør. Jensen selv er glad Hanekamhaug nå er frisk.

- Jeg er veldig glad for at Mette er tilbake igjen. Det er modig av henne å stå fram som hun gjør. Jeg håper hun blir et forbilde for dem som kjemper for å bli friske, at de ser det finnes en vei til å bli frisk, sier partilederen.

Kjæreste
Nå smiler altså livet til Hanekamhaug igjen, og det på flere områder.

I sommer fikk Mette kjæreste, 25 år gamle Christoffer Hovland. Han er fra Oslo, og Hovland jobber som fysioterapeut og personlig trener.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!