(SIDE2:) Tradisjonen tro kastet vår faste motekommentator, Storm Pedersen, terninger på kjolene til stortingsrepresentantene og regjeringsmedlemmene i anledning den elegante slottsmiddagen.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Aller verst gikk det utover Stortingets yngste, Mette Hanekamhaug, som ifølge Pedersen hadde valgt en kjole som så ut som den var hentet fra Stortingets gamle kostymelager.

- Det er tydelig at dette er en nybegynner. Jeg skal ikke være slem, men det hadde jo vært greit å vise noe med kvalitet, når man først har havnet i den stillingen som hun har, skrev han i sin kritikk og ga Hanekamhaug en treer på terningen.

Les mer:Mette får kjoleslakt

Dette fikk mange lesere til å se rødt, og sakens kommentarfelt har flommet over av støtte til 22-åringen.

Solstråle
- Makan til møkkamann han derre Storm. Både dama å kjolen var helt fantastisk flott, denne herr Storm hører hjemme i en saunaklubb hvor han kan kritisere sine likesinnede individer, er det en som skriver.

- Jeg vet jeg er mann, så vær litt grei med meg. Jeg skjønner ikke hvordan dette bedømmes og hva skalaen er. Når jeg ser på disse bildene synes jeg Mette-Marit og Hanekamhaugs (?) antrekk ser finest ut. Jeg tror kanskje jeg rett og slett bare ikke skjønner meg på sosieteten, skriver Chris.

- Jeg synes Mette var riktig så flott i den kjolen. Hun er jo en solstråle selv, så man kan godt bruke uttrukket «alt kler den smukke», skriver Roald Bentzen.

Albinolassis
Også Storm Pedersen får passet påskrevet av arge lesere.

- Og hvordan i helsike er det han ser ut selv? Ser ut som en albinolassis fra Underworld, hvordan kan han få jobb som moteekspert...! Laget vesten av rester fra kjolen til Mette Marit? Og hvorfor skal han vise så mye rosa hud, skriver Ebba Mövenpique som får støtte fra kjetilhenriksen.

- Hanekamhaug er en flott dame; hva med Storm i singlet og sølvvest. Hvilket kostymelager er det fra?

Storm selv tok kritikken alvorlig, og har beklaget kommentarene sine.

Les mer: Beklager kjoleslakt

Kom tidlig
Frp-representanten fikk også oppmerksomhet for at hun var den aller første som ankom middagen. Hun var faktisk på plass på slottet hele 40 minutter for tidlig.

- Det er bedre å være litt for tidlig ute enn for sent, påpekte hun til Nettavisens utsendte.

Hun hadde også forberedt seg god når det gjaldt kjolevalget.

- Skal i dag hente den nye kjolen jeg har kjøpt til middagen på Slottet torsdagen. Er første gang i mitt liv jeg har kjøpt en «finkjole», føles for å være ærlig litt rart. Men fin er den! Har prøvd den to ganger nå, siste gangen i går. De skulle kun gjøre noen små justeringer til slik at den er klar for å hentes i dag, skrev hun i bloggen sin før middagen.

Et valg som altså falt mer i smak hos folket enn hos moteekspertene.