Gå til sidens hovedinnhold

Mette-Marit hentet barna hans i India – nå blir han hennes rådgiver

Opprykk for kronprinsessens nære venn.

Ole Edvard Wold-Reitan har vært en nær venn av kronprinsparet og prinsesse Märtha Louise i mange år.

Han var i deres brylluper i 2001 og 2002 – og de var i hans for et par år siden.

Det var da også hans tvillinger, født ved surrogati, Mette-Marit tok seg av i India i fjor høst, da han og ektemannen ikke fikk visum.

– Wold-Reitan er kronprinsessens nære venn og fortrolige – og blir nå også hennes nærmeste rådgiver. Sammen med Mette-Marit og den nye kvinnelige sekretariatslederen ved hoffet har Wold-Reitan studert ledelse og nylig fullført en mastergrad ved BI i Oslo, sier Kjell Arne Totland, kongehusekspert til Nettavisen NA24.

– Dyktig

Totland forteller at Wold-Reitan er kjent som en drivende dyktig og kreativ kar, som allerede har satt spor etter seg ved hoffet.

– Han er svært lojal mot sine kongelige venner. Jeg vet at kongeparet også setter stor pris på ham.

Har du nyhetstips? Tips Nettavisens journalist!

Hentet Reitan-direktør

Wold-Reitan begynte i jobben 1. januar. Han kom fra stillingen som lederen for Kronprinsparets Fond.

– Jeg er faktisk litt nysgjerrig på hvem kronprinsen og kongeparet har valgt som sine assisterende sekretariatsledere. Etter hva jeg forstår, har de alle fått hver sin, sier Totland.

(Saken fortsetter under bildet.)

Det er Solfrid Flateby som tar over rollen som daglig leder for Kronprinsparets Fond. Hun kommer fra stillingen som kommunikasjonsdirektør i Reitangruppen.

– Jeg har hatt noen fantastiske år i Reitangruppen, og er så utrolig glad i kjøpmennene våre, mine kompetente, morsomme kollegaer og ikke minst, Reitan-familien. Allikevel kunne jeg ikke takke nei til en stilling hvor jeg får jobbe for Kronprinsparet med målrettet, verdibasert arbeid med fokus på ungdom, sier Solfrid Flateby, i meldingen.

Vil hjelpe ungdom

Kronprinsparets Fond ble opprettet i 2001 i anledning av Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit sitt bryllup.

Fondet ønsker å fange opp ungdom som av ulike og ofte sammensatte årsaker risikerer å falle utenfor, og ønsker å gjøre en forskjell for unge mennesker i Norge. Det ledes av et styre oppnevnt av Kronprinsen og Kronprinsessen.

– Jeg er veldig glad for at Solfrid har takket ja til denne oppgaven. Hun har den energien og kompetansen vi trenger for å utvikle fondet videre, sier styreleder og tidligere Hydro-sjef, Eivind Reiten.

Mer fra Nettavisen:

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken