(SIDE2): Norsk design har fått mye oppmerksomhet det siste året, og i år har det vært rekordmange søkere til designprisen «Merket for God Design».

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Livsviktig i dårlige tider
Hele 171 søknader er mottatt, og dette er en økning i antall søkere på 30 prosent.

- Økningen i søknadsmengden viser at det satses mer på design. Vi har hatt et økt fokus på markedsføring i år, og vært veldig bevist på å «spisse» markedsføringen vår til de seks kategoriene, sier prosjektleder Stine Lunde-Aaltvedt til Side2.

Og selv om vi går dårligere tider i møte, setter ikke dette en demper på designsatsningen.

– Vi har lenge sagt at design er viktig i gode tider, og livsviktig når tidene blir dårligere. Økningen i søkertallene bekrefter at stadig flere norske bedrifter satser på design og innovasjon. Det lover godt for fremtiden, sier prosjektlederen.

Interessert kronprinsesse
At kronprinsesse Mette-Marit er så involvert og opptatt av norsk design, har muligens hatt en innvirkning på den økende populariteten.

- Det er ingen tvil om at kronprinsessen bidrar til å åpne dører for norsk næringsliv og norske designmiljøer både nasjonalt og internasjonalt. Hun er kunnskapsrik og viktig ambassadør for norsk design, sier informasjonsdirektør i Norsk Designråd, Grete Kobro.

Kronprinsessen er Norsk Designråds høye beskytter, og hun har ved flere anledninger gitt uttrykk for sin interesse for norsk design.

Under åpningen av Oslo Fashion Week (OFW) i august i år, ble Mette-Marit kåret til Årets Ambassadør, fordi hun fremhever norsk design i offentlig sammenheng.

Senere samme år åpnet hun den norske designutstillingen 100 % Norway i London, hvor hun blant annet uttalte at hun var stolt over hvordan utstillingen vokste i karakter og størrelse år etter år.

Fremtidens designere
Også konkurransen «Unge talenter» hadde rekordmange søkere i år, og dette er ifølge Norsk Designråd et godt tegn for framtiden.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!