(SIDE2): Onsdag ble kronprinsesse Mette-Marit styremedlem i Stiftelsen Kirkens Bymisjon i Oslo.

Kompetanse
Ifølge en pressemelding fra bymisjonen går hun inn som ordinært styremedlem med forslags- og stemmerett for en periode på to år.

- Vi er stolte og takknemlige for at Kronprinsessen har stilt seg til disposisjon for å ta del i lederansvaret i vår organisasjon, og for at hun på denne måten vil bruke sin kompetanse i vårt arbeid, sier generalsekretær Sturla J Stålsett.

Ikke ukjent
Mette-Marit har i flere år engasjert seg i bymisjonens arbeid, og som beskytter for TV-aksjonen Hjerterom i 2004 besøkte hun flere av organisasjonens virksomheter.

Kronprinsparet har siden arrangert årlige gjestebud på Skaugum, med ansatte og brukere fra bl.a. Kirkens Bymisjon som gjester.

Aktiv
Kronprinsessen avslører gjennom Slottets hjemmesider at hun ikke kommer til å være et passivt medlem av styret.

- Gjennom mange år har jeg på forskjellig vis fått ta del i det viktige arbeidet som Kirkens Bymisjon gjør for mange ulike grupper. Jeg ser frem til arbeidet som medlem av Stiftelsens styre og ønsker å bidra aktivt gjennom mitt styreverv.

Stiftelsen har ca. 1400 ansatte og like mange frivillige medarbeidere. Kronprinsessen tiltrer sin plass i bymisjonsstyret fra nyttår.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!