Gå til sidens hovedinnhold

Avlyser turen til Qatar

Hektisk vårsesong gjør at Mette-Marit trenger tid til å bli bedre i nakken.

(SIDE2:) Kronprinsparet skulle etter planen besøke Qatar og De Forente Arabiske Emirater 11.-14. april.

- Vi kan bekrefte at kronprinsen drar alene til Qatar, sier kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Slottet til Side2.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Hektisk program
Hagen sier til Side2 at kronprinsessen blir hjemme fra Qatar på grunn av et hektisk program framover.

- Etter en totalvurdering er det kommet fram til at kronprinsen reiser alene. Det gir kronprinsessen litt mer rom i en hektisk vårsesong slik at hun kan bli bedre i nakken, sier Hagen.

Hun understreker at Mette-Marit er på bedringens vei, men at hun fremdeles er inne i en periode hvor hun har fått beskjed om å ta det med ro.

Etter planen skulle blant annet kronprinsparet i audiens hos Emiren av Qatar – Sheikh Hamad bin Khalifa al-Thani. Deretter følger åpning av aluminiumsverket Qatalum, besøk til den norske skolen og tilslutt besøk til Museum of Islamic Art.

På kronprinsesse Mette-Marits program sto også besøk til Women's Union og åpning av næringslivsseminar i Dubai.

Sykmeldt
I begynnelsen av februar ble kronprinsesse Mette-Marit sykmeldt på grunn av slitasjeskader på nakkevirvlene. Hun måtte avlyse OL i Vancouver.

For drøye to uker siden gjenopptok hun deler av sitt offisielle program. Men etter anbefaling fra lege vil kronprinsessens aktivitetsnivå være noe lavere de neste seks ukene, opplyste Slottet i begynnelsen av mars.

Kronprinsesse Mette-Marit beviste at hun er på bedringens vei da hun og kronprins Haakon nylig var i Malaysia. Under den offisielle turen var det en opplagt kronprinsesse som møtte pressen.

BAKGRUNN: Tilbake på jobb

Se Haakon og Mette-Marits luksus

Kommentarer til denne saken