(SIDE2): - Avlysningen er kanskje spesielt vemodig for Mette-Marit, som jo selv er fra Kristiansand - og som i alle år har hatt mange gode venner i miljøet rundt Quart-en. Mange av dem er i dag også Haakons venner, sier hoffreporter og kongeekspert Kjell Arne Totland til Side2.

Fredag ble det klart at Quartfestivalen er avlyst. Totalsvikt i billettsalget i kombinasjon med en budsjettsprekk er årsaken til at det ikke blir musikkfest i Kristiansand.

BAKGRUNN: Quart-festivalen konkurs

Romantikk på festival
- Det er nok med et visst vemod kronprinsparet mottar meldingen om at Quartfestivalen er avlyst - og at stiftelsen er konkurs. Det var jo faktisk her de to i sin tid traff hverandre. Første gang faktisk så tidlig som sommeren 1996, da deres felles venn Morten Andreassen, som var aktiv i arrangementskomiteen presenterte dem for hverandre.

På den tiden var Mette-Marit gravid med Marius, og Haakon skulle tilbake til studiene i USA.

- Men han glemte aldri helt den blonde Kristiansand-jenta, sier Totland, og utdyper:

-Tre år senere møttes de to så igjen - også denne gang på Quart-festivalen. Og denne gang oppsto det bokstavelig talt søt musikk mellom dem.

Festivalgjengere?
- Kronprins Haakon var i en årrekke nærmest Quart-festivalens beste PR-kort. Og arrangørene har nok savnet ham og Mette-Marit etter at de giftet seg. De siste bildene av paret sammen på festivalen ble, så vidt jeg husker, tatt sommeren 2000 - året før de giftet seg, sier Totland.

Informasjonsrådgiver ved slottet, Sven Gjeruldsen, sier til Side2 at det er trist at Quartfestivalen er avlyst, men sier samtidig at festivalen ikke har noen spesiell betydning for kronprinsparet.

- Når var sist kronprinsparet var på festivalen?

- De har aldri vært der, sier Gjeruldsen.

Bilder viser derimot at Haakon var fast inventar i en årrekke.

Se bildekarusell nederst på siden.

173

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!