Gå til sidens hovedinnhold

- De har mye synlig hud, det kommer sikkert til å falle i smak hos mange

Carl Espen og Josefin er klare for sin semifinale.

KØBENHAVN(Side2): Eurovision Song Contest har allerede satt København på hodet med over en ukes markering allerede. Men sett med norske øyne er det først torsdag kveld det blir virkelig spennende. Da skal vi nemlig ut i vår semifinale - og Carl Espen skal servere Europa "Silent Storm".

Sammen med kusine og låtskriver Josefin Winther møter han Side2 – midt i de hektiske forberedelsene før semifinalen torsdag.

Dere kom mandagen for en drøy uke siden – hvordan har den første uka vært?

- Det har vært veldig bra, vi har hatt to prøvedager og så har vi vært rundt og spilt forskjellige steder. I tillegg har det vært mye presse, forteller Carl Espen, som onsdag har sin jurysemifinale.

LES alt om den første semifianlen her: - En mann i hamsterhjul? Dette er jo sjukt!

Sykdom

Du har vært litt syk den siste tiden, hvordan er stemmen?

-Jeg var litt forkjølet uken før jeg dro, men nå er det bra. Stemmen er på plass.

Har dere endret noe på sceneshowet?

- Vi har gjort et par småting. Scenen er gigantisk, så det ser annerledes ut enn på folketeateret og i Oslo Spektrum. Her blir det Carl Espen og Silent Storm i møte med produksjonsteamet her nede. Men vi har ikke øvd inn noen dansetrinn eller noe, sier Josefin med et smil.

Carl Espen, før du skal ut på scenen – har du noen vaner du må gjennom?

-Jeg har ingen overtroiske ritualer, men jeg går gjennom en del ting med sangpedagogen ganske tett opptil jeg går på scenen. Blant annet ting som går mer på pusting og det å få kontakt med kroppen, og roe ned.

I ilden

Merker du at det snart er din tur å stå på scenen, Carl Espen?

- Jeg kjenner litt på presset, jeg er veldig spent på hvordan det går torsdag. Så tar vi lørdagen når og om det skjer, smiler han, og er først og fremst fokusert på semifinalen.

- Jeg gleder meg til å stå på scenen og gjøre det vi er her for å gjøre, representere Norge i ESC. Endelig skal vi få gjort det, vise sangen til hele Europa.

Dere skal ut allerede som nummer tre i semifinalen, er det positivt eller negativt?

- Jeg tror låten står godt for seg selv, og så lenge jeg gjør en god nok jobb, håper jeg folk husker den. Men jeg må gjøre det så godt som overhode mulig for at folk skal sitte igjen med noe. Målet er å komme gjennom til folk i stuene, og treffe noe i hjertene deres, forklarer Carl Espen.

LES også: Derfor ble ikke svenskevitsen vist på TV

De andre

Hva med de andre landene som skal i ilden torsdag – hvem anser du som dine største konkurrenter?

- Jeg har hatt Finland som favoritt lenge, som kommer til å være annerledes på scenen enn mye av det andre. De tror jeg kommer til å gjøre det bra. Men jeg ser ikke på noen som konkurrenter i den forstand. Jeg skal gjøre så godt jeg kan.

Hvem er favorittene dine til å gå videre da?

- Jeg tror Finland går videre som sagt, og så tror jeg på Island, de har en powersang. Polen går også videre, tror jeg.

Hvilket bidrag er best i år, med tanke på glitter og stas og særhet – hvem er mest MGP-klisjeen, kan man kanskje si?

- Ukraina har den låta med han som løper i hamsterburet. Georgia har en i fallskjerm på scenen. Polen har mye synlig hud, det kommer sikkert til å falle mange i smak, ramser de to søskenbarna opp, før Josefin legger til:

- Det er en artist jeg synes er viktig å ta med – Conchita fra Østerrike. Ikke fordi hun er en del av sirkuset, noe hun også er, hun synger en veldig klassisk ballade. Men hun har et viktig budskap, som for mange er kontroversielt, Hun får dessverre gjennomgår på mange hold, og hun heier jeg på privat.

Under ser du Polens bidrag, Donotan & Cleo med «My Slovanie – We Are Slavic». De skal på scenen som nummer fem:

HTML EMBED

Flagget på brystet

Kjennes det at man representerer Norge, er det litt som å gå med flagget på brystet?

- Man kan sikkert trekke litt paralleller til det med idretten, bekrefter Carl Espen, mens Josefin sier hun har kjent på det her nede, når de blir kalt opp til scenen.

- Når de sier over anlegget før prøvene «Will Norway please come to the stage» – da får jeg alltid litt sommerfugler i magen. Da forstår man litt hvor stort det er. Det er en hel nasjon som representeres. Og det er ekstra gøy at Norge, i motsetning til en del andre land, har stemt frem bidraget i fellesskap.

Det er du som er artisten og får mest oppmerksomhet Carl Espen - har ESC vært som du trodde?

- Jeg hadde ikke så mange forventninger før jeg reiste ned, jeg hadde jo ikke anelse om hva jeg gikk til. Men jeg hadde en viss pekepinn, etter oppmerksomheten i Norge. Men det har vært utelukkende gøy, ikke noe stress og jeg har aldri tenkt at «dette er dritt».

Jordnær

Dere drar tilbake etter finalen lørdag – hva skjer søndagen og tiden etter?

- Søndagen skal vi spille «Time of mye life» på PA-anlegget på flyplassen …, ler Josefin, men legger til litt mindre lattermild.

- Jeg skal rett i studio med en av mine egne låter, jeg er ikke så glad i ferie. Carl Espen skal sikkert senke skuldrene litt, sier hun og kikker bort på fetteren.

- Og så stikker jeg sikkert tilbake på jobb. Eller, skulle det skje at vi vinner, så skal jeg sikkert ikke tilbake på jobb med en gang, sier en jordnær MGP-deltaker.


Dette er rekkefølgen i torsdagens semifinale:

Malta: Firelight - «Coming Home»
Israel : Mei Finegold - «Same Heart»
Norge : Carl Espen - «Silent Storm»
Georgia: The Shin and Mariko - «Three Minutes to Earth»
Polen: Donotan & Cleo - «My Slovanie – We Are Slavic»
Østerrike : Conchita Wurst - «Rise Like A Phoenix»
Litauen : Vilija Matačiūnaitė - «Attention»
Finland: Softengine - «Something Better»
Irland: Can-Lin (featuring Kasey Smith) - «Heartbeat»
Hviterussland: Teo - «Cheesecake»
Makedonia : Tijana - «To The Sky»
Sveits: Sebalter - «Hunter of Stars»
Hellas : Freaky Fortune feat. RiskyKidd - «Rise Up»
Slovenia: Tinkara Kovač - «Round And Round»
Romania : Paula Seling & OVI - «Miracle»

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Kommentarer til denne saken