Gå til sidens hovedinnhold

Disse er det færre av i år

Hvor ble det av utrigningene og plajettene? Vi kaster terning på MGP-antrekkene!

MALMÖ(Side2): Meldi Grand Prix er i gang i Malmø, og paljetter og glitter skorter det ikke på. Men i år er det nok mindre av dette enn tidligere, da flere har valgt å bruke mer renlinjede og minimalistiske antrekk.

Antrekkene som brukes i sangkonkurransen er generelt kjent for å være overdårige, noen på grensen til tacky, men det finnes også en del stilige, klassiske og nyskapende kjoler på scenen i år.

Blant annet må vi trekke frem Ukrainas deltaker som har valgt en pudderfarget kreasjon, med en lett havfruefasong, som sitter som støpt. Helheten er både elegant og klassisk, og kjolen er stylet perfekt med myke Hollywood-krøller.

Også Danmarks kandidat har valgt å gå en annen vei, og er i år bohem-dronningen av MGP med sin lette, hvite kjole, rufsete hår og bare ben. Det er morsomt å se at noen velger noe som er uteom det vanlige.

Vi synes også at Margaret Berger stråler i sin tettsittende og rocka kreasjon. Stylingen er ellers trendy med flettefrisyre og sotede øyne.

Av de som bommer er representantene for Hviterussland og Tyskland som begge har valgt utrolig glitrende kreasjoner. Tyskland har ikke bare en glittrende kjole, men også glitrende sko, og hun kunne her ha vært tjent med å tonet ned skoene, for eksempel med et par i beige.

Side2-jentene har evaluert antrekkene, og kommet frem til et samlet terningkast. Se alle kjolene og våre kommentarer under!

- Havfrueform og prinsessefarge, og med et sceneshow verdig et eventyr. Kjolen burde derfor friste de som liker det enkelt, men romantisk og gjennomført.

- Jammen får den ikke frem de kvinnelige formene også. I MGP-sammenheng er den dog litt kjedelig.

- Jeg synes denne typen minimalisme er et friskt innslag blant de mer glorete variantene. Jeg liker`n!

Terningkast: 5

- Luftig og hvit, fin fin nå om våren. Som MGP-kjole følger den trenden de siste årene, med dramatiske og virvlende gevanter. Den hvite fargen gjør det hele mer uskyldig, og de bare føttene et litt hippie møter piken med fyrstikkene-preg.

- Et godt eksempel på at noen ganger så er det best med «less is more».

- Jeg kroner Emelie til dronningen av bohem i MGP. Kjolen passer godt til henne, og låtvalget hennes.

Terningkast: 5

- Selvsagt en favoritt. Margaret skiller seg ut med en kjole som er sexy, men samtidig tøffere i snittet og lang, og derfor ikke så bimbo som det til tider blir.

- Margaret, du stråler!

- Digger at Margaret går for en mer fashion-variant enn de aller fleste andre. Helhvit er en stor trend, og de rocka detaljene kler henne.

Terningkast: 6

- joda, her er det mye hud. Veldig MGP det også - puppekløft og lår er også en måte å be om stemmer på. Det blir dog litt vel mye danskebåt her, det som glitrer er ikke alltid gull.

- Noen ganger blir det tydelig når man prøver for hardt.

- Dette blir for tacky og glorete for min smak. Snittet er pent til henne, men ellers er det ikke så mye å si.

Terningkast: 2

- «Hvor er resten av kjolen?» Også denne lårkort, og minner mest om en kjole for kunstløpere. I hvert fall litt usikker på hvilke anledninger den ellers skal brukes.

- Farge- og paljettmessig passer den i MGP.

- Nei og nei, dette blir for klisjé.

Terningkast: 3

- Drama - gotta love it! Deilig farge, med en røff frisyre for å ikke gjøre det for bløtkake. Overdelen er asymmetrisk og formell, men gjort litt vel i overkant kostymemessig.

- Mye MGP, lite annet. Man tiltrekker seg i alle fall oppmerksomhet!

- Jeg synes nesten dette var litt kult jeg. Får litt Lady Gaga-vibe. Hun har i alle fall skilt seg ut på annerledes måte.

Terningkast: 4

- Veldig enkel, men dette er en kjole som hadde slått an også på den røde løperen eller vårlig fest.

- Enkelt stylet, som er kledelig. Samtidig blir det litt formløst og litt for kjedelig i MGP.

- Kjolen er i og for seg fin, men den henger jo som en sekk. Belte?

Terningkast: 4

- Huff. Flere lag, gjennomsiktig og forskjellige lengder kan gå - men akkurat her ser det innmari kjedelig ut, og er ikke spesielt flatterende.

- Hva med å slenge på noen smykker, for å pynte det opp litt?

- Helt grei kjole, verken mer eller mindre. Jeg liker den vårlige og lette stilen, og hvit er pent til henne.

Terningkast: 3

- Denne kjolen har en dølle blonder og et grusomt snitt - den ser alt for trang ut.

- Det må da gå å finne noe som både kler dama bedre, og som er har litt MGP-swung over seg.

- Kjolen er pent og elegant, og er jo fra norske Cecilie Melli. Noen synes kanskje dette blir vel kjedelig, men jeg synes det var en klassisk kjole.Eneste jeg ikke liker er at det ser ut som om den er litt trang?

Terningkast: 3/4

- Igjen mye lår, men denne gang i en mer rocka variant - noe som tar bort noe av det billige preget.

- Både fest og MGP dette.

- Synes ikke dette var en slager. Blir litt harry, synes jeg.

Terningkast: 3

- Bonnie er coool! Og sort er slankende, det samme er detaljer ved hoften. Men dette er MGP, det skal glitre mer enn dette! S

- Se på dine konkurrenter og få litt inspirasjon!

- Altså, er det en buksedress eller er det en kjole? Man må vel klare å bestemme seg for en ting. Rotete uttrykk.

Terningkast: 2

- Antrekket i seg selv er avslappet og kult, men dette holder ikke når man skal stå på en scene i håp om å vinne MGP! Pluss for å forsøket på å fremheve former ved å stappe toppen nedi buksa, men en annen farge på overdelen hadde også hjulpet mye.

- Gjesp.

- Ikke noe spesielt dette her. Hun mer kledd for en date på kino - altså i mørket.

Terningkast: 2

- Se her ja! Her kunne man sagt mye om mange, men når det gjelder hovedpersonen så skal hun hvertfall roses for å tørre noe annerledes! Likevel blir det litt usikkert på hva antrekket egentlig prøver å si? Kjolen i seg selv er ikke den verste, men hun kunne med hell ha byttet ut skoene med noe litt mer elegant.

- Herregud, rosa Jeffrey Campbell-aktige sko til en wannabe brudekjole. Blir det verre?

- Hvitt og bryllup er visst ikke det samme som yndig. Morsomt og MGP-frekt, men ikke akkurat lekkert. Noen av detaljene, som skoene, er rett og slett ekle.

Terningkast: 3

- En vakker kjole som kler henne godt. Den er enkel men samtidig sofistikert og med det flagrende sjalet gir dette alt i alt et godt inntrykk.

- Elsker at det flagrer - vindmaskin og luftige stoffer er så MGP! Kledelig også.

- Nok et vindpust blant glitter, utringninger og paljetter (som jo for så vidt er litt av morroa). Et elegant valg.

Terning: 4/5

- Havfrueform, tettsittende og dyp utringning - ingen tvil om at denne kjolen tiltrekker seg oppmerksomhet! Det er litt mer usikkerhet om de påsydde fargestenene som istedet for at det ser eksklusivt ut, heller gjør at antrekket ser litt billig ut?

- Herregud, hispsterbrille og diva-kjoe? Ikke full match det. Kjolen i seg selv er ikke så verst, men veldig som det spilles (over) på puppefronten. Usiker, hun ser eldre ut enn hun faktisk er (ble 22 på torsdag!)

- Brillene ødelegger alt for meg her. Det gjør også juvelene hun har satt på magen. Hadde hun bare stylet kjolen litt annerledes!

Terninkast: 3

- Dette er en skikkelig prinsessekjole og det er nok mange unge jenter som kunne tenke seg en slik en. Nydelig farge som kler henne godt og pluss for matchende sko. Det blir muligens litt mye bling-bling for noen, men dette er helt klart lov når det er MGP-fest!

- Deilig farge og deilige stoffer.

- Ikke kjempebegeistret for stroppene, som blir vel massive med alt blinget. Hun kunne gjerne kjørt det mer i blonder og lette stoffer. Men hei, det er fest.

Terningkast: 5

- Hva skjer med knallrøde gardinsnor-dusker tullet rundt livet? Ja, det er annerledes, men dessverre funker det ikke for alle. Håret ser også slitt og trist ut. Stort pluss for å holde resten av antrekket diskret og ikke minst kule pumps!

- Lørdag kveld på byen møter Beatles St. Peppers? Hmm, antrekket legges merke til, men samtidig blir det litt for lite gjennomført.

- Både over- og underdel fungerer, men ikke så bra sammen i denne sammenheng. Overdelen gjør seg godt, men buksene er usigelig gørrkjedelige.

Terninkast: 3

- Denne artisten har skjønt greia. MGP handler jo om det å være litt overdådig, vi er bare litt usikre på hvorfor det er en mann som kler på seg en slik kreasjon...?

- Jeg elsker Cezar! Han synger som ei dame, kler seg som ei dame, og kan sikkert gå på stiletthæler bedre enn ei dame.

- Dette er ikke lekkert, men det er MGP til fingerspissene. Hurra for årets mest overraskende sceneshow.

Terningkast: 4

(Vi tar fobehold om at noen av kjolene kan endre seg noe fra semifinalene og generalprøvene, i forhold til hva som vil vises under fianlen)

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken