(SIDE2): Stella Mwangi (24) og kordamene hennes imponerte på den første prøven i Eurovision Song Contest i Düsseldorf søndag. Om en drøy uke braker det løs på ordentlig.

- Jeg skal få Norge til å skinne, stråler Stella til Side2, og forteller at hun har god støtte blant det norske folk:

- Ja, de heier så bra! Jeg har opplevd å få alt fra fanmail, til at folk på gata har stoppet meg og sagt de liker låta. Jeg føler hele Norge er med på dette.

(Se video fra de første prøvene litt lenger nede i artikkelen).

Diskusjonen her hjemme rundt hudfarge, etnisitet og MGP-deltakelse, bryr hun seg lite om. Stella, som har røtter i Kenya, har tidligere nektet å uttale seg om saken, men sier til Side2 at det ikke er viktig for henne som musiker hvilken hudfarge den som representerer Norge i MGP har.

- Dette er det nye Norge. Hudfarge har ingenting med musikk å gjøre. Det er bare kult synes jeg - vi viser for en hel verden at selv om man er fra Eidsvoll, så er man forskjellig - det finnes alle typer, også her.

HTML EMBED

Skryt
I forrige uke var Stella på promorunde i våre naboland Sverige og Danmark, og fredag var hun opptatt med å pakke og gjøre seg klar for å dra til Tyskland.

- Akkurat nå steller jeg neglene - beauty first, vet du, ler Stella, som søndag sto på MGP-scenen i den tyske byen for den første prøven.

Den 56. MGP-finalen går av stabelen lørdag 14. mai - forhåpentligvis med vårt norske bidrag på scenen. Stella skal i ilden torsdag 10. mai, under den første semifinalen.

Søndagens prøve tyder på at det kan gå svært bra:

- Sangprestasjonene var veldig gode, og naturligvis godt innøvde. Hver gang sangen ble fremført mottok den voldsom applaus, skriver Eurovision Song Contests egen hjemmeside.

I gull
Når det gjelder kjolen Stella skal ha på seg, så er den ikke så forskjellig fra den røde hun hadde på under den norske finalen i februar.

- Det er den samme kjolen, på en måte. Det er noen små forandringer, den er stæsjet litt opp, forteller hun.

Og under søndagens prøver viste hun fram en gullvariant av Ida Østbys design, en kjole som også blir med til semifinalen og en eventuell finale. Kordamene har kostymer i rødt.

- Danserne matcher også, så sammen utgjør vi et team.

Tøff konkurranse
Men det er ikke bare Stellas egen presentasjon som avgjør - også konkurrentene vil selvsagt gjøre sitt for å gå videre til en finale og til topps.

- Det blir tøft, alle må jo prøve å skinne mest mulig på scenen. men jeg skal gjøre så godt jeg kan og smile mye - kanskje det smitter!

Selv om hun har hatt det svært travelt siden MGP-finalen i Spektrum, har Stella hatt tid til å ta vare på stemmen.

- Det går veldig bra med stemmen. Jeg har brukt mye tid på å øve. Men jeg får lyst til å rappe til Haba Haba, da, det er jo det jeg pleier å gjøre, ler hun.

I tillegg har hun fått med seg Aleksander Rybak, som hun mener kan tilføre henne viktig MGP-lærdom.

- Han er en god støtte, og kan lære meg mye om hvordan MGP foregår.

Alene
Selv om Stella bedyrer at hun for tiden lever drømmen og ikke kunne vært mer fornøyd med hvor hun er, er det en ting hun savner.

- Det å være helt alene, det savner jeg. Jeg liker å være alene, skrive, høre på klassisk musikk. Det har det ikke blitt noe særlig av siden seieren. Det har gått mye tid til kostymeprøving og jeg har vært i studio og jobbet med albumet, forteller Stella, som er glad og fornøyd med resultatet.

Skiva er planlagt sluppet i juni, og består av en god blanding sier hun selv.

- Men det er mest rap på skiva, det er jo det jeg egentlig driver med.

Mer fra Side? Sjekk forsiden her!