Gå til sidens hovedinnhold

Knusende seier for BlackSheeps

«Oro Jaska Beana» gikk helt til topps i den nordiske finalen i MGP Junior.

(SIDE2): The BlackSheeps består av Agnete Kristin Johnsen (14), Aleksander Touryguin (15), Viktoria Eriksen (14) og Emelie Nilsen (14) fra Nesseby i Finnmark.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Jeg har det bra, men det har ikke helt gått opp for meg at jeg vant. Helt fantastisk. Det har vært litt jobb, men det har vært veldig morsomt, sier vokalist Agnete Johnsen (14) til NTB like etter at hun har gått av scenen i Musikhuset i Århus lørdag kveld.

- De har sjarmert alle
De fremførte årets norske vinnelåt med radiohiten «Oro Jaska Beana», som handler om hunden Camilla og hennes uheldige skjebne. Det var stor jubel i salen da sangen ble fremført.

Prosjektlederen for de norske MGP-deltakerne jubler etter seieren. Det er andre året på rad at Norge vinner den nordiske finalen i Melodi Grand Prix junior.

- Det er jo helt fantastisk. Jeg synes det er kjempemorsomt. Vi har opplevd det en gang før, og det er overveldende at det er med en så stor styrke igjen, at de sjarmerer alle, sier prosjektleder Eva Rutgerson Bie til Side2 etter seieren.

Hun forteller at bandmedlemmene er veldig glade:

- De er veldig glade, og synes det er veldig overveldende. De ble litt tomme, så det ble ikke så mye gråt. Agnete sa at hun ikke hørte at det var de som vant, sier prosjektlederen.

Nå blir det feiring.

- Nå er det litt fest, og så tipper jeg at de er tilbake på hotellet om en times tid. Litt feiring må de få lov til å ha, sier hun ved 23-tiden.

Stoltenberg gratulerer
Statsminister Jens Stoltenberg gratulerer de unge vinnerne.

- Gratulerer til dere alle i The BlackSheeps med en strålende seier i den nordiske finalen. Det er spesielt flott at et band fra Nesseby i Finnmark vinner med en drivende rockelåt. Vi er alle stolte av Agnete og resten av bandet som har sjarmert hele Norge, sier statsminister Jens Stoltenberg og kulturminister Trond Giske i en hilsen til kvartetten lørdag kveld, ifølge NTB.

- Ganske imponerende
Arbeids- og inkluderingsdepartementet gratulerer også:

- Det er med stor beundring, glede, og ikke minst stolthet over å være same fra Nesseby at jeg i dag kan gratulere The BlackSheeps med den flotte seieren i Århus, uttaler statssekretær Raimo Valle i Arbeids- og inkluderingsdepartementet i en pressemelding lørdag kveld.

- At så unge musikere lager og fremfører musikk av denne kvaliteten er ganske enkelt imponerende, sier Valle.

Han synes det er ekstra stort at de fremførte deler av låta på samisk.

- At The BlackSheeps valgte å fremføre deler av teksten på samisk, tilførte låten noe positivt og spennende. Når låten i tillegg har slått så godt an på hitlistene har gruppen gitt et fantastisk bidrag til at samisk høres i det offentlige rom, samisk er rett og slett er kult! Jeg håper å høre mer fra denne gruppen, og gjerne på samisk, sier statssekretæren.

- Vi kommer til å grine
The Battery fra Surnadal, som består av den unge kvartetten Oddbjørn Sponås, Brage Kristian Einum, Stein Boge og Hans Olav Settem, kom ikke til superfinalen i konkurransen i Danmark lørdag kveld.

- Vi har også hatt et annet band som er musikalsk sterke og har fått vist seg. Jeg hadde vært like stolt om de også hadde gått til superfinalen, sier prosjektlederen for MGP-juniorene, Eva Rutgerson Bie.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Før finalen sa vokalisten i The BlackSheeps at det viktigste var at Norge vant.

- Det viktigste er at Norge vinner. Vi har blitt veldig gode venner med The Battery, sa vokalist Agnete til Side2.

LES: - Griner hvis vi vinner

Gjengen var ikke i tvil om hva som ville skje dersom de vant.

- Vi kommer til å grine! Eller, jeg kommer ikke til å tro det, sa Agnete.

Programleder Stian Barnes Simonsen var kommentator under den nordiske finalen, og han mener Norge stilte knallhardt.

- Det er de to beste finalistene noensinne, og Norge er klart best i år, sa han før finalen.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken