Gå til sidens hovedinnhold

Mia forbannet på Kadra

I et innlegg i A-magasinet fredag spør Kadra om Mia Gundersen Lelienhof og mannen Marcel bruker sitt adopterte barn til å bygge image. - Skammelig, sier paret.

(SIDE2:) Marcel Lelienhof og Mia Gundersen Lelienhof ble foreldre til Daniel (3) i fjor. Da sa Mia at hennes mål var å beskytte sønnen mot media.

Viste sønnen i Se og Hør
I Se og Hørs julenummer stiller de opp med sønnen for første gang og viser frem sitt julehus over flere sider. I sin faste kronikk i A-Magasinet spør Kadra Yusuf om etikken bak å eksponere sitt barn for hele Norge - og om det er til barnets beste.

Under tittelen «Tabloid adopsjon» spør hun om ikke adopterte barn fra Afrika hjelper kjendisers karriere mer enn at kjendiser hjelper barn fra Afrika til et bedre liv.

«Kjendiskolonialisme»
Kadra tar opp skribenten og filosofen Kenan Malik som kaller fenomenet for «kjendiskolonialisme». De senere årene har antallet av profilerte kjendiser som adopterer fra Afrika økt betraktelig. Madonna og Angelina Jolie er toppeksemplene.

Kadra Yusuf skriver at det virker som et PR-løp at man leker katt og mus med pressen for så å selge bilder av barnet til høystbydende magasin.

Og her hjemme adopterte ekteparet Lelienhof en sønn fra Etiopia i fjor. Hva har for eksempel Se og Hør betalt for å trykke bilder av lille Daniel? Spør Kadra. Og når stopper eksponeringen av ham?

- Spekulativt og skammelig
Mia Gundersen Lelienhof har vært åpen om sitt ønske om å adoptere i mange år. Paret ønsker ikke å diskutere saken med Aftenposten, men sier i en kort kommentar til Aftenposten at de finner Kadra Yusufs kommentarer skammelige.

- Denne artikkelen er så spekulativ og skammelig at vi ikke vil nedlate oss til å kommentere innholdet, sier de i et kort tilsvar til Aftenposten.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå