Gå til sidens hovedinnhold

Douglas og Damon spiller homsepar

Lager tv-film om eksentriske Liberace.

(SIDE2): Paljetter, parykker og ekstravagante kostymer er viktige rekvisitter når Michael Douglas og Matt Damon gjenskaper historien mellom den eksentriske entertaineren og pianisten Liberace. Filmen som lages av HBO omhandler også forholdet mellom Liberace (spilt av Douglas) og hans «sjåfør» Scott Thorson (spilt av Damon).

Bilder fra innspillingen viser at Michael Douglas (67) iført parykk og tidsriktig kostyme ligner svært mye på rollefiguren han spiller. Filmen om Liberace, med tittelen «Bak kandelaberen», har vært planlagt lenge, og innspillingen skulle egentlig startet i 2008, men ble forsinket på grunn av Douglas’ kreftsykdom.

Filmen bygger på boken skrevet av Scott Thorson, som til tross for at Liberace benektet det så lenge han levde, skal ha vært hans elsker i tillegg til å være sjåfør og hjelpemann i showene hans.

Nesten 40 års aldersforskjell
Scott Thorson var 17 år gammel da han første gang møtte den nesten førti år eldre Liberace i 1976. Thorson vokste opp i flere fosterhjem, og Liberace lovet å adoptere ham og ta seg av ham. Han ble etter hvert en del av entertainerens ekstravagante show i Las Vegas, og de to bodde også sammen.

Mens de bodde sammen gjennomgikk Thorson flere plastiske operasjoner, og fikk ansiktstrekk som lignet stadig mer på sin eldre kjæreste.

Forholdet tok slutt på grunn av Liberaces seksuelle eskapader og Thorsons rusmisbruk, som førte til at han pådro seg hepatitt C.

Døde som følge av aids
I 1982 saksøkte Thorson Liberace, som i en periode var verdens best betalte entertainer og ble mangemillionær, for 113 millioner dollar. I 1986 inngikk de to forlik, og Thorson fikk 95.000 dollar, to biler og to hunder med seg ut fra forholdet.

Liberaces siste sceneopptreden fant sted i november 1986, og 1. juledag samme år deltok han på Oprah Winfrey Show, som på den tiden nettopp var begynt. Han døde en drøy måned seinere, 67 år gammel, på grunn av komplikasjoner på grunn av aidssykdom.

Stjernelag bak filmen
Liberace og Scott Thorson ble forsonet på Liberaces dødsleie, og et år seinere skrev Thorson boksen som den kommende filmen bygger på.

På rollelisten i den kommende filmen står kjente navn som Dan Aykroyd, som spiller Liberaces manager, og Rob Lowe, som fikset Thorsons ansikt slik at det lignet Liberaces. Hollywoodlegenden Debbie Reynolds spiller Liberaces mor Frances. Steven Soderbergh regisserer filmen.

(Kilder: Daily Mail, Wikipedia, International Movie Database)

Kommentarer til denne saken