Gå til sidens hovedinnhold

Sa han oralsex? Neida, joda!

Avisen som intervjuet ham, har beviset.

(SIDE2:) - Jeg sa ikke at jeg fikk kreft på den måten, hevdet Michael Douglas tirsdag etter at hans uttalelse om «oralsex forårsaket kreften min» gikk verden rundt.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

- Michael Douglas sa ikke at oralsex var årsaken til hans kreft. Det ble diskutert at oralsex er en årsak til enkelte typer av strupekreft, slik enkelte leger har sagt, men han sa ikke at det var den spesifikke årsaken til hans personlige krefthistorie, sier hans representant Allen Burry til People .

Publiserte lydopptaket
Det var mandag at The Guardian trykket et intervju med skuespilleren gjort under filmfestivalen i Cannes av deres filmreporter. Der spurte reporteren om det var hans tidligere utsvevende livsstil med alkohol, sigaretter og dop som forårsaket kreften.

Hvorav Douglas var sitert med at det var faktisk ikke det. Kreften skyldes HPV-viruset som man kan få, «uten å gå i detaljer», fra oralsex, svarte stjernen i intervjuet.

Det er mulig at Douglas mente å diskutere saken generelt og at han mente at HPV-viruset kunne være en av mange årsaker til at man får strupekreft. Men det var ikke det han sa.

Men tirsdag valgte The Guardian noe så uvanlig å legge ut lydklippet fra intervjuet. Der hører man at Douglas sier akkurat det de skrev at han sa.

The Guardian: Føler du, når du ser tilbake, at du overbelastet kroppen din? Overbelastet den med dop, røyk og alkohol?

Michael Douglas: Nei. Nei. Uten at jeg skal gå for mye i detaljer, så er denne type kreft forårsaket av noe som heter HPV, som faktisk kommer fra oralsex.

SE OGSÅ:

Her gjør hun det igjen
Douglas og Damon spiller homsepar
Dette heter stjernene egentlig

- Rådgiverne mine var litt bekymret
Selvironisk Obama på middag med presse og kjendiser


- Grei klargjøring
Eksperter sier til People at det likevel var greit at Douglas gjorde det klarere hva han kanskje mente å si.

- Oralsex gir deg ikke strupekreft. Men det kan gi deg en infeksjon som uhyre sjelden utvikler seg til kreft, sier overlege Maura Gillison ved Ohio State University Comprehensive Cancer Center til People.

Kommentarer til denne saken