Michael Jackson-fansen i Norge er rasende på TV2 Nyhetskanalen etter overføringen av minneseremonien i Los Angeles i går. Seere ble invitert til å sende inn sine meninger via twitter og sms.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

«Nå blir verden et tryggere sted for barna i verden» var bare en av meldingene som henviste til pedofilianklagene mot Jackson.

I tillegg rullet denne meldingen over skjermen:

«Elvis var større. Hans var 19 cm mens Jackson hadde mus».

Sjokkert
– Jeg blir faktisk sjokkert over at folk kan ha så lite respekt overfor et annet menneske som er død. Jackson var også en far og et kjært familiemedlem for mange og det er stygt å skrive sånne ting, sier sier Hege, som var sentral for den norske minnemarkeringen i Oslo, til Radio Norge. Hege ønsker av ulike grunner ikke å gå ut med sitt etternavn.

Hun var primus motor for minnemarkeringen som i går fant sted i Oslo, og hun er glad de der valgte å ha på en annen kanal enn TV2 Nyhetskanalen.

– Det kunne ødelagt stemningen. Man kan lese mye rart om Michael Jackson i media, men jeg håper TV2 nå setter seg ned og diskuterer om de skal tillate slikt, sier Hege.

– Svikt
Nyhetsredaktør i TV2, Jan Ove Årsæther sier de har et system som skal luke ut upassende meldinger.

– I går hadde vi en liten svikt i en periode. Det førte til at det kom ut noen uheldige meldinger. Dette beklager vi at kom på lufta, sier Årsæther til Radio Norge.

Han sier pågangen i går var stor og at de ikke var helt forberedt på det.

– Vi fikk hundrevis av positive tilbakemeldinger på sendingen i går, men vi fikk også noe kritikk og den skal vi lytte til, sier nyhetsredaktøren.

Få nytt fra Side2: Klikk her!