(SIDE2): Michael Jacksons død kom som et sjokk på mange, og i etterkant har interessen for musikken hans blomstret kraftig opp.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Senere i høst skal Motown Universal gi ut albumet plata «Michael Jackson - the remix suite», og her har de valgt ut verdens beste produsenter for å foredle arven etter Jackson.

Blant disse er Stargate-gutta Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen, skriver nrk.no .

Stargate skal ha valgt Jackson 5s «Skywriter», som er tittelspiret fra

Stargate har plukket Jackson 5-låta «Skywriter», tittelsporet fra gruppens sjette album fra 1973.

-Vi skal på hendene da vi begynte å jobbe med materialet. Samtidig følte vi et visst ansvar for at musikken ble bra, sier de til nrk.no.

Møtte Michael Jackson tidligere
Neste uke slipper Kagge Forlag boken «Fortellingen om Michael Jackson» som er ført i pennen av Silje Larsen Borgan.

Her forteller Hermansen og Eriksen om sitt møte med Michael Jackson i 2008. Han hadde hørt på det de hadde laget tidligere og ønsket å samarbeide med dem. De forteller at når telefonen kom trodde de nesten ikke sine egne ører.

-Vi møtte han på en kinesisk restaurant i New York. Han hadde selvfølgelig hele restauranten for seg selv, forteller Tor Erik Hermansen i boken.

Michael Jackson har av svært mange blitt beskrevet som en perfeksjonist, og Stargates møte med han vitner om at han var godt forberedt til møtet.

- Han var veldig blid og utadvendt. Han spurte oss masse om hvordan vi jobbet med musikken, spurte om de forskjellige låtene våre og var generelt nysgjerrig. Han virket også veldig kunnskapsrik, og kjente til nesten alt vi hadde gjort, sier Hermansen i boken.

Selv om møtet og senere kontakt ikke resulterte i en utgivelse, forteller de to i boken at de fikk anledning til å spørre Jackson om hvordan han jobbet og hvordan han tenkte.

-Det var nok ting alle som fikk møte han lurte på. Men han svarte på alt og nølte ikke å dele ting med oss.

Stargate har nok dermed gode forutsetninger for å videreforedle popkongens gamle materiale. Deres versjon av «Skywriter», er allerede lekket på nettet.

Du kan høre den her.