Gå til sidens hovedinnhold

Inspirert av berømt par

Hvilket par tipper du det er?

(SIDE2): Denne gangen har stjernedesigneren Michael Kors latt seg inspirere av kjente amerikanske par. Både fra fortid og nåtid.

Han forteller til FabSugar at han blant annet har latt seg inspirere av Clark Gable og Carole Lombard, og Brad Pitt og Angelina Jolie.

Jolie er en stor fan av Michael Kors, og bruker ofte kjolene hans på rød løper-arrangementer.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

- Ikke prøv for hardt
Kors mener at hemmeligheten bak Jolies stil er balanse.

- Du ser på disse parene, og de er utrolig glamorøse, men de er også sporty. Det handler om å være komfortabel. Har du på deg en kjole du konstant må gå og dra i, dropp den. Har du på deg en supersexy kjole burde du balansere ut antrekket med en cardigan. Kan du ikke gå med høyhælte sko, ikke bruk dem. Det viktigste er å ikke se ut som om du prøver for hardt. Gutter liker ikke det. Det handler også om selvtillit, sier han til Fab Sugar.

Designeren forteller også at en av Jolies sterkeste sider når det kommer til stil er at hun får det til å se enkelt ut.

Nettopp det med komfort er godt representert i Michaels nyeste kolleksjon.

Koselige plagg
- Vi ser mye lengre silhuetter. Det er ingen miniskjørt i sikte, og det er lenge siden vi har hatt det. Det handler om vakker tekstur, og det er «koselige» plagg som man kan pakke seg inn i, sier han.

New York er kjent for sine kalde vintere, og derfor var det ikke så rart at den Manhattan-baserte designeren viste klær som man kan holde varmen i.

Det ble sett mye pels, faktisk så mye at det var rart at ikke PETA var der og protesterte. Fra stolaer til kåper, til sko og bager - pels var inkludert i nesten hver look.

Michael Kors er kjent for å designe klassisk amerikansk «sportswear». Han startet å designe klær som 19-åring. I 1981 lanserte han sin første kvinnekolleksjon hos Bloomingdales, Bergdorf Goodman, Lord & Taylor, Neiman Marcus, og Saks Fifth Avenue.

I 1997 ble han ansatt som kreativ direktør hos motehuset Celine, og hadde stor suksess. I 2003 bestemte han seg imidlertid for å konsentrere seg om sitt eget merke. I år kan han feire at han har vært 30 år i bransjen.

Se kolleksjonen her:

HTML EMBED
Reklame

Best i test påskeegg 2021

Kommentarer til denne saken