Gå til sidens hovedinnhold

Hva har han funnet på nå?

Michael Moore skyter med skarpt i reklamen for sin nye film. Se video.

(SIDE2:) Michael Moore fortsetter sitt korstog mot grådighetskulturen i sin nyeste og ennå ikke navngitte film.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Nå har han sluppet en såkalt teaser på YouTube der han tar et oppgjør med bankenes oppførsel under finanskrisen i USA. Moore raljerer over at AIG og andre store firmaer løper til statskassen for å bruke folks skattekroner når de før ikke har ønsket innblanding fra statens hold overhode.

SE OGSÅ:Tafset Moore på stjerten

Han er også særdeles kritisk til de store utbetalingene til finansinstitusjonene der toppene ikke har vist overdrevent forsiktig personlig forbruk, når man sammenlikner med hvor mange amerikanere som i dag trenger sosialhjelp som følge av det økonomiske uføret.

SE VIDEOEN HER

HTML EMBED

Michael Moores siste film «Sicko» handlet om velferdssystemet og private helseforsikringer i USA. I filmen sammenliknet den kontroversielle dokumentarfilmskaperen blant annet USA og det statlige National Health Service-systemet i Canada og Storbritannia.

I sakens anledning traff Side2 Michael Moore under filmfestivalen i Cannes. Der forklarte han at teamet hans hadde vært i Norge for å ta med det norske helsesystemet i filmen.

- Men det var for bra til at amerikanerne ville ha trodd på det, mente han overfor Side2.

LES SAKEN: - Dere nordmenn er helt sprø

Klippene fra Norge er imidlertid med på DVD-utgaven.

Omstridt
Michael Moore er en omstridt filmskaper. En rekke personer som har vært med i filmene hans har sagt at de føler seg feilsitert eller lurt til stille på feil premisser.

Moore, som fremstiller seg som en rettferdighetens mann, har også fått på pukkelen fordi han ikke fulgte fagforeningsbestemmelsene om arbeidstid og overtidsbetaling.

Hans filmer blir imidlertid lagt merke til og debattert.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken