Settimana Lombardia ble i dag avsluttet med en tøff etappe inn til Bergamo. Riccardo Ricco er for alvor tilbake etter sin karantene og vant i dag sin andre etappeseier i rittet. En gruppe på 19 mann gjorde opp om seieren og Ceramica Flaminia rytteren spurtslo sveitseren Andreas Dietziker fra Vorlaberg – Corratec.

Sammenlagt var det ingen som kunne gjøre noe med Michele Scarponi fra Gianni Savio sitt Androni Giocattoli lag. 30-åringen som i fjor vant to etapper i Giro d’Italia og i år ble nummer 2 i Tirreno-Adriatico har ledet rittet siden prologen. Ricardo Ricco ble nummer to sammenlagt, mens Michael Rasmussen sin polske lagkamerat Przemyslaw Niemiec fra Miche Pro Cycling Team ble nummer tre.

Norske Sparebanken Vest har hatt et fint ritt og høydepunktet var utvilsomt Michael Stevenson sin andreplass på den første fellesstart etappen. På dagens avsluttende etappe ble det nok en gang tungt for de norske gutta og svenske Stevenson ble nok en gang lagets beste rytter. Svensken syklet inn til en 60. plass på etappen og 43. plass sammenlagt.

- Vi kjørte et bra løp der vi var med i forskjellige småbrudd, og rytterne viste at de ville noe. Men det var vanskelig å komme ifra, sier Roy Hegreberg i en pressemelding.

Neste ritt for Sparebanken Vest blir nå Tour de Loire E Cher som går fra 14-18 april i Frankrike.

- Jeg er optimistisk med tanke på fortsettelsen. Det er en god stemning i laget og vi har et godt støtteapparat som begynner å fungere meget profesjonelt, sier sportssjef Morten Hegreberg.

Resultater:

1 RICCO' Riccardo (ITA) 80 CERAMICA FLAMINIA 3.26.02
2 DIETZIKER Andreas (SUI) 186 VORALBERG - CORRATEC
3 RODRIGUEZ Jackson (VEN) 3 Androni Giocattoli - Diquigiovanni

60 STEVENSON Michael (SWE) 162 SPAREBANKEN VEST - RIDLEY +4.02
95 HEGREBERG Roy (NOR) 161 SPAREBANKEN VEST - RIDLEY +14.10
100 EIDSHIEM Filip (NOR) 166 SPAREBANKEN VEST - RIDLEY
125 SOLBERG Frode (NOR) 168 SPAREBANKEN VEST - RIDLEY +18.42

Brutt:
LUND Anders (NOR) 165 SPAREBANKEN VEST - RIDLEY
BERG Geir Inge (NOR) 167 SPAREBANKEN VEST - RIDLEY

Fullstendige resultater på mandagens etappe (ekstern lenke)

Fullstendige resultater sammenlagt (ekstern lenke)

Les flere nyheter hos procycling.no!