L'Wren Scott (47) ble funnet ble funnet død i sin leilighet på Manhattan i New York mandag morgen. Det melder Daily Mail.

Det var assistenten som fant 47-åringen. Politiet behandler saken som et selvmord, men har i påvente av de rettsmedisinske undersøkelsene ikke gått ut med en offisiell dødsårsak.

På turné

Scott har blitt linket til Mick Jagger (70) siden 2001.

En talsmann for Jagger sier at sangeren er «helt sjokkert og knust» etter nyheten om hennes død.

Jagger antas for tiden å være på turné i Australia med The Rolling Stones. Bandet skal holde konsert allerede på onsdag.

Lanserte kleskolleksjon sammen

Scott er tidligere modell og stylist. Som designer har hun kledd opp Nicole Kidman, Christina Hendricks and Penelope Cruz.

Designeren laget også antrekk til filmer som «Oceans Thirteen», «Eyes Wide Shut», samt «Shine a Light», en dokumentar om The Rolling Stones.

Scott og Jaggers siste store offentlige opptreden var i november under lanseringen av en kleskolleksjon i LA.

Lukten av suksess

Designeren vokste opp med adoptivforeldre i Utah, men flyttet i begynnelsen av 90-tallet til California.

En av hennes første oppdrag var en annonsekampanje for Elizabeth Taylors kjendisduft - White Diamonds. Den ble etterhvert en av verdens mest solgte dufter.

Scott sin første kleskolleksjon som designer ble lansert i 2006. Kolleksjonen bar navnet «Little Black Dress».

I mai 2011 lanserte Scott håndvesker under navnet «Lula», angivelig oppkalt etter hennes adoptivmor.

En moteverden i sorg

Den amerikanske presidentfruen, Michelle Obama, har også latt seg friste av L'Wren Scott kolleksjoner. Det samme har Carla Bruni-Sarkozy, Naomi Campbell, Reese Witherspoon, Christina Hendricks, Jennifer Lopez, Sandra Bullock og Uma Thurman.

Mange er sjokkert over at den kjente designeren nå er borte. Her kan du lese noen av reaksjonene fra Twitter:

HTML EMBED
!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");