Gå til sidens hovedinnhold

TEST: Office 2010 - endelig

Har blitt raskere og mye enklere å bruke.

I dag er det verdenslansering av Microsoft Office 2010, og norske bedriftskunder kan laste ned programvaren allerede nå. Den vanlige brukeren må nok vente noen dager til på en norsk versjon, vanligvis tar det 60 - 90 dager.

Vi har testet en betaversjon av programmene. Både Word, Excel, Outlook, OneNote og PowerPoint har vi hatt under lupen for å gi deg en oppdatering på de nye funksjonene.

Denne gangen har Microsoft ikke fokusert på nye funksjoner, men heller brukt tiden til å oppgradere alle programmene til et enkelt og brukervennlig grensesnitt. Det gjør hverdagen mye enklere for deg som bruker.

Word har blitt enklere
Det er ikke så mange nye funksjoner i Word 2010, men grensesnittet har blitt mye enklere å forstå.

Det har blitt enklere å gjøre enkel redigering av bilder, samt å legge ny bakgrunn i dokumenter. Tekst flyter bedre rundt bilder og andre objekter.

Sikkerheten er også bedre, du vil for eksempel bli advart mot filer som er lastet ned fra internett.

Les hele testen av Word 2010 på Teknofil.no

Mye raskere Excel
Excel 2010 har mye bedre ytelse enn forgjengeren, som slet veldig med tunge operasjoner. Nå har alt blitt mye mer responsivt, og du må sjelden vente.

Det har blitt enklere å redigere grafer, og funksjonen for å lime inn tall, verdier og formateringer har blitt smartere.

En ny funksjon kalt Slicer gjør det enklere å sammenstille tall og jobbe med pivot-tabeller.

Også her har sikkerheten blitt forbedret, og du kan nå åpne dokumenter du ikke stoler på i en såkalt "Protected view" som beskytter maskinen mot skadelig kode.

Les hele testen av Excel 2010 på Teknofil.no

Outlook støtter Facebook
Nye Outlook har fått en etterlengtet oppussing, etter å ha drasset på det stort sett samme utseendet siden 2003-versjonen av Office.

Outlook lar deg nå se e-poster som samtaler, slik at du ser hele korrespondansen fra start og til slutt. Dette er veldig mye mer oversiktlig enn den vanlige, kronologiske listen.

En annen svært nyttig funksjoner viser seg når du åpner en e-post. Hvis du muser over avsenderens navn, kommer det opp et arkivkort med alle opplysninger og kontaktinformasjon om vedkommende. Når du henter opp dette får du også en oversikt over alt denne personen har gjort. E-poster som er sendt, møter som er avtalt og vedlegg den personen har sendt deg. Det hele er svært elegant og nyttig.

Det er også koblinger til sosiale nettverk som Facebook, Messenger etc. Disse kommer som «add-ins» og er ikke klare i denne versjonen av programmet, men det ser svært lovende ut. Microsoft kaller denne funksjonaliteten «Social Connector».

Les hele testen av Outlook 2010 på Teknofil.no

Rediger video i Powerpoint
Ja, du kunne legge til videoer i Powerpoint før også, men det var ikke en særlig praktisk løsning. Nå er videoene bedre integrert i programmet, og du kan faktisk redigere dem direkte i PowerPoint.

Ytelsen i Powerpoint 2010 er også mye bedre enn forgjengerene, ting går silkeglatt, selv når du har tunge animasjoner i sving. Programmet er også dønn stabilt, selv på beta-versjonen vi prøvde.

Les hele testen av Powerpoint 2010 på Teknofil.no

Konklusjon
Alt i alt er Office 2010 en god og viktig oppgradering. Du får både bedre ytelse, høyere sikkerhet og enklere bruk. I det hele tatt føles dette som en mye mer sammensveiset og gjennomtenkt pakke enn forgjengeren Office 2007.

Her finner du beste pris på Office 2010

Kommentarer til denne saken