Gå til sidens hovedinnhold

Microsoft satser på Norge

Microsoft legger hovedkontoret på søkeutvikling til Norge.

- Vårt globale senter for søkeutvikling vil legges til Norge. Her har vi sett at det er stort talent og mange flinke folk, sier Steve Ballmer, administrerende direktør i it-giganten Microsoft.

NA24 - din næringslivsavis

Ballmer møtte i dag statsminister Jens Stoltenberg (Ap) på Stoltenbergs kontor for å orientere om Microsofts satsing i Norge.

- Vi så at Fast var bedre enn oss, så vi sa: La oss se om vi kan kjøpe dem. Nå øker vi enda mer i Norge, nærmest ropte Ballmer i kjent stil.

Oppbemanner
På kort sikt vil dette innebære at Microsoft rekrutterer 50 nye medarbeidere til forskningssentrene i Tromsø, Trondheim og Oslo. Blant annet dobler selskapet antall ansatte i Trondheim.

Satsingen skal bygges videre på Fast, som Microsoft kjøpte i april i år for 1,2 milliarder dollar, nesten 7 milliarder kroner etter dagens dollarkurs.

De 50 nye medarbeiderne kommer i tillegg til dagens 300 ansatte i Microsofts datterselskap Fast. Dermed blir forsknings- og utviklingsaktivitetene i Norge målt i antall ansatte Microsofts største innen bedriftssøk.

Verdens beste søketeknologi
- Jeg håper vi kan være en betydelig del av clusteret i Norge innen it-forskning rettet mot søketeknologi, sier Ballmer, som sier at satsingen skal bidra til utviklingen av verdens beste søketeknologi.

Senteret i Norge skal ledes av Fast-sjef John M. Lervik.

- Jeg tror at det som skjer i dag, er en anerkjennelse av kompetansen i Norge på søkemotorer. Her får man et samarbeid mellom business og akademia, og mellom norske selskaper og store internasjonale selskaper. Jeg setter stor pris på hva dere gjør i Norge, sa Stoltenberg en tydelig fornøyd Stoltenberg til Ballmer.

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten

Kommentarer til denne saken