Gå til sidens hovedinnhold

- Microsoft vinner

Investor Robert Keith tror Microsoft vil vinne kampen om Yahoo!

I helgen ble det klart at Microsoft trakk budet på Yahoo. Microsofts nye bud på 33 dollar per aksje, eller totalt 47,5 milliarder dollar, var ikke bra nok for Yahoo. Da så ikke Microsoft noen grunn til å dra det hele lenger. Det førte til kraftig børsfall for nettgiganten. LES: Yahoo-ras etter Microsoft-nei

NA24 – din næringslivsavis

Dermed er det skrevet et nytt kapittel i kampen om herredømme på det svært viktige søkemarkedet på nettet. Google har gjort dette til milliardindustri, og Microsoft har jobbet hardt for å ta sin andel av markedet.

Kjøpte norsk
Blant annet har Microsoft kjøpt norske Fast Search & Transfer for 6,6 milliarder kroner tidligere i år, for å kjøpe seg tilgang til søketeknologi. Briten Robert Keith, som var tidlig investor samt styremedlem i Fast, tror nå at Microsoft før eller siden vil vinne frem og kapre Yahoo.

- Resultatet på kort sikt vil være at Yahoo vil forsøke å teste Google sitt system for søkeannonser, kanskje adoptere det. Men jeg tror det vil medføre store anti-trust problemer, sier Keith til NA24. Han forventer at aksjekursen til Yahoo vil falle, men ikke til så lavt nivå som før budet fra Microsoft kom.

- Ikke over
- Men på seks til ni måneders sikt vil Yahoo ende opp hos Microsoft. På lang sikt vil Google-strukturen ødelegge brukerbasen til Yahoo, sier Keith som peker på at Google sin melkeku, betalte treff, vil trekke brukerne vekk fra Yahoo sine tjenester. Yahoo, viser Keith til, er sterk innenfor redaksjonelle tjenester som finans og underholdning. Dessuten har Microsoft feilet med å få opp en brukerbase på sine nett og søketjenester.

- Dette er ikke over. Jeg vil bli veldig overrasket dersom Microsoft ikke ender opp med Yahoo, sier Keith til NA24.

Google over middagshøyden
I midten av april la Google frem tall for første kvartal som viste et nettoresultat på 1,31 milliarder dollar, opp fra 1 milliard dollar samme kvartal i fjor.

Men Keith er ikke optimistisk på søkegigantens vegne.

- Folk vil i større grad ha kvalitetssøk, og søk som ikke er betalt, sier Keith som betegner Googles sider som kaotiske.

- Innen seks til ni måneder vil vi se en nedgang i brukere og omsetning for Google. Yahoo er et godt alternativ da de er sterke på redaksjonelle tjenester, sier Keith til NA24.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen