(SIDE2): Er du av typen som har en hektisk hverdag - og som gjerne begynner å spise når stresset blir stort? Og slik legger på deg, blir mer stressa, spiser mer ... Ja, du ser den onde sirkelen.

Da har Microsoft muligens laget BH-en som passer (!) for deg.

- Det er vanligvis kvinner som er emosjonelle overspisere, og det viser seg at en BH er perfekt for å måle EKGen (hjerterytmen), sier Mary Czerwinski, kognitiv psykolog og forsker ved visualisering- og interaktsjonsavdelingen hos Microsoft, til discovery.com.

BH-en er laget av et spesielt materiale, og har sensorer som måler stressnivået via huden, hjerterytme og pusten.

- Blant annet måler EKG-sensorene hjerterytmen og pusten, mens et gyroskop registrerer bevegelser. Den samlede dataen sendes så til en app på mobiltelefonen, i tillegg til at den blir lagret i forskernes datasystemer.

Prototypen har et batteri med levetid på kun fire timer. BH-en ble testet på en liten gruppe frivillige kvinner, som måtte lade opp BH-ene gjentatte ganger - noe som ifølge Czerwinski var relativt plagsomt.

Foreløpig er det kun damer som ser ut til å ha fordel av Microsofts teknologiforskning. Undertøyet deres er nemlig for langt unna.

- Vi prøvde å gjøre det samme med menns undertøy, men det ble for langt unna hjertet.

(Eventuelt kan mannfolka kanskje bruke noe lignende sports BH-en blant annet fotballspiller Zlatan Ibrahimovic har benyttet, da han målte hvordan hjertet presterer.)

Uansett - teknologi som kan brukes direkte på kroppen er et av områdenes om stadig utforskes, og muligheten for at det snart er mulig å kjøpe en slik BH er ikke en fjern fremtid.

Andre lignende elektroniske nyvinninger er en liten sak som registrerer hvorvidt svarene man gir, viser at man lytter eller ikke, og om man svarer følelsesmessig varmt eller kaldt. Kreftleger har testet sensoren, som er forkledd som en liten blomst - som skifter form og farge ut fra hvordan man svarer, og slik kan hjelpe legene til å bli bedre i kommunikasjonen sin.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!