Apple har i flere år kjørt en reklamekampanje der de har gjort sitt for å stemple PC-er som noe traust, kjedelig, utrygt og tregt som en helst bør styre unna - og reklamene har i praksis oppnådd kultstatus.

Og mens Microsoft har levert med et av tidenes mest utskjelte dataprodukter, nemlig Windows Vista, har de i grunn ikke hatt noe særlig å svare med.

Men etter den svært vellykkede lanseringen av Windows 7 er Microsoft tilbake med ny selvtillit, selv om Apple spiser stadig nye markedsandeler.

Les guiden som viser deg vei: PC eller Mac - hva er best?

Microsoft har lansert en ny nettside der de enkelt og greit kaller «PC vs Mac» - der de til dels latterliggjør en del mangler hos konkurrenten.

«PC-er er alltid klare, villige, og kanskje viktigste av alt i stand til å gjennomføre arbeidsoppgavene.» skriver selskapet om det å ha fokus på arbeidet.

«De fleste av verdens mest populære dataspill er ikke tilgjengelig for Mac-er. Og Mac-er kan ikke kobles til en Xbox 360. PC-er er alltid klare til å leke», skriver de om underholdning.

«De fleste Mac-er kan ikke kobles til TV-en med mindre du kjøper en overgang.»

«Enkelt og greit, hvis du er en PC-bruker, så vil ikke mye av dine favorittprogrammer fungere på en Mac. Det selges 10 ganger så mange PC-er som Mac-er, og realiteten er at mestparten av programvare er utviklet for PC-er» skriver Microsoft, og understreker at hvis det finnes en Mac-versjon, må du trolig kjøpe den på nytt og lære deg å bruke programmet på nytt.

Og slik fortsetter angrepene på Mac-er i punkt etter punkt, med blant annet at Mac-er ikke kan leveres med Blu-ray, at det er noe nytt du må lære og mye mer.

Men noe overraskende er det kanskje at et av angrepspunktene mot Mac er at Microsoft Office har en svakhet:

«Apples egne filformater kan ikke åpnes i Microsoft Office på PC-er. Det kan være skikkelig tungvint for Mac-brukere å dele dokumenter med PC-brukere.»

Hva mener du? Hva er best av Mac og Windows?