(SIDE2): Middelhavsdietten forebygger og hindrer hjertesykdom.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Høy «HRV»
Dette viser flere studier, inkludert nyere forskning, skriver Healthnews.com.

- Vår undersøkelse viser en positiv sammenheng mellom middelhavsdiettens mønster og hjertefrekvens, konkluderer forskerne.

Forskningsresultatet viste også en redusert risiko for hjerte-relaterte dødsfall. Forskningsteamet vurderte kosthold, energiinntak, og genetiske og miljømessige faktorer av testpersonene. De som fulgte middelhavsdietten viste seg å ha høy HRV (måling av variasjoner i hjertefrekvens fra slag til slag). Man kaller det «høy HRV» når hjertet har en stor variasjon i hjerterytmen. «Lav HRV» betyr at hjertet har liten grad variasjon før det mister sin stabilitet. «Lav HRV» har vist seg å ha sammenheng med sykdom og dårlig helse, både psykisk og fysisk.

Flere helsefordeler
I tillegg til positive resultater for hjertet har middelhavsdietten også vist seg for å minske risikoen for kreft og depresjon, samt problemer knyttet til aldring. For de med diabetes type 2 kan et middelhavskosthold også bidra til å utsette eller fjerne behovet for foreskrevne medisiner.

Middelhavsdietten inneholder et kosthold som er rikt på grønnsaker, belgfrukter, hele korn, frukt, nøtter, ost, yoghurt og fisk.

Les også: Slik unngår du feriekiloene