Gå til sidens hovedinnhold

Persbrandt: - Jeg er bipolar

- Det fyller meg med sorg at det har tatt så jævlig mange år å finne ut dette, sier Mikael Persbrandt.

(SIDE2): Mikael Persbrandt avslører selv i sin egen podcast at han er blitt diagnostisert med bipolar sykdom type 2.

Persbrandt, som er en av Skandinavias største skuespillere, har en kjent historie med både dop og alkohol, og er kjent for sine store humørsvingninger både privat og i arbeidslivet.

LES MER:Persbrandt dømt til fengsel

Stor sorg

- Det fyller meg med stor sorg at det har tatt så jævlig mange år å finne ut dette. For om det er slik, så har sykdommen gjort så mye vondt for meg og mine omgivelser, sier han.

Persbrandt har i vår hatt podcasten «I am Mikael Persbrandt» der lytterne blant annet kunne følge at han var på utredning ved St. Görans hospital i Stockholm, skriver Expressen.

Bipolar sykdom type 2 betyr at man i perioder har såkalte hypomane stadier der man er ekstremt aktiv. Og i andre perioder kan være depressiv. Det er ulikt hvor manisk og hvor depressiv man blir.

- Begynt på medisiner

Persbrandt trekker også inn andre eksperter på lidelsen og forteller at han nå har fått medisiner. Noe som har gitt ham en helt ny type sinnsro.

Nå har diagnosen og medisinene gitt ham nytt håp.

Nå kan han for eksempel komme hjem, sette seg ned på en stol, ta det rolig og kikke på havet, skriver Expressen.

- Før, når jeg kom hjem, måtte jeg sette på apprater på hver etasje. Det måtte ikke bli stille rundt meg, forteller han.

Persbrandt sier at hans humør har hatt stor påvirkning på omgivelsene og vært en påkjenning. Han medgir også at hans alkoholmisbruk har vært selvmedisinering fra han var ganske ung.

Kommentarer til denne saken