Gå til sidens hovedinnhold

Persbrandt dømt til fengsel

Har kjøpt kokain, mener retten.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=HFDQMhsfSKX2wOlAu4yKdCyfppXP507BOmWhNhDfk_Q5gKtoKH-NDjvD-MZzaRBhjIilJBYpLJF-BlolAJ4804i-c8YJYRunB6kqZeFV60sBra5RdHcZWF4C9dcENXCWzCKLHbUiMUA&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

(SIDE2): Mikael Persbrandt ble tirsdag dømt til fengsel for kjøp av kokain i en større narkotikasak i Sverige, melder Aftonbladet.

Persbrandt sto tiltalt med 11 andre personer i saken som har pågått siden januar i år. Saken er en del av opprullingen av en smuglerliga.

Benekter

Skuespilleren er dømt til fem måneders fengsel. Påtalemyndigheten la frem det de mente var lydbevis av Persbrandt som kjøpte 12 gram kokain. Persbrandt selv har benektet at han har bestilt eller mottatt dop fra narkoligaen.

Skuespilleren er kjent for sitt trøblete forhold til rus. Flere ganger er han blitt tatt i beruset tilstand og av media i Sverige er han blitt fotografert mens han blir hevet ut fra utesteder.

- Siden Persbrandt mener at han ikke har begått dette lovbruddet, så vil det sannsynligvis bli anket videre til lagmannsretten, sier Aftonbladets ekspert.

Tidligere pågrepet

Aftonbladets ekspert sier at det ennå ikke er bestemt om Persbrandt må i fengsel eller om han skal avtjene dommen for eksempel med elektronisk fotlenke i sitt eget hjem. Men dommen går langt i å si at den bør sones i fengsel.

Persbrandt har tidligere blitt arrestert for å ha vært påvirket av narkotika. I januar 2011 ble han pågrepet av politiet og fikk 13.500 kroner i dagsbøter for å ha vært påvirket av kokain.

I sakens anledning hevdet politikilder at Persbrandt erklærte at «han elsket kola, og det var bare sånn det var».

I april ble han pågrepet igjen. Da fikk han 15.900 kroner i dagsbøter av skuespilleren.

Disse to forholdene vil sannsynligvis påvirke hvordan Persbrandt må sone straffen.

Ifølge rettspapirene skal det ha vært kontakt mellom Persbrandts mobiltelefon og en sjåfør som fraktet kokainet opptil flere ganger.

Internasjonal karriere

Persbrandt er Sveriges mest kjente skuespiller. Han er her hjemme mest kjent for sin rolle som Gunvald Larsson i Beck-filmene. De siste årene har også hans internasjonale karriere tatt av. Han spilte vesenet Beorn i «Hobbiten - Smaugs ødemark».

I forbindelse med den rollen ble det diskutert om hans dagsbøter ville ha en betydning for innreisen til New Zealand der filmene spilles inn. Men Persbrandt fikk innreise.

Om dommen mot ham nå blir stående, kan det by på nye problemer for Persbrandt, spesielt i forhold til innreise og jobb i USA. Nylig ble Nigella Lawson nektet innreise til USA. Kjendiskokken innrømmet i rettssaken rundt hennes nå eksmann Charles Saatchi at hun hadde tatt kokain seks ganger.

Tross for at hun ikke har blitt siktet, tiltalt eller dømt for å ha brukt narkotika, ble hun nylig stanset på Heathrow da hun skulle ta turen til USA der hun skulle delta i sitt eget TV-show «The Taste».

Kommentarer til denne saken