Gå til sidens hovedinnhold

Raser over nakenbilder

Ukeblad publiserte private bilder av Mikael Persbrandt.

(SIDE2): Svenske Se&Hør har i sitt siste nummer publisert bilder av skuespilleren Mikael Persbrandt (45) som hevdes å komme fra en fest. «Kautokeino-opprøret»-skuespilleren poserer naken på bildene, med kun en t-skjorte foran kjønnsorganet.

Diskuterer konsekvensene
Persbrandts advokat, Sargon de Basso, sier til svenske Aftonbladet at artikkelen er usmakelig.

- Når man publiserer bilder av en person fra en privat fest, så synes jeg det er usmakelig journalistisk sett, sier han.

Persbrandt og hans advokat har ennå ikke tatt stilling til om de vil gå rettens vei med tanke på artikkelen og bildene.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Anmeldte avis
Det er ikke første gang den svenske skuespilleren reagerer på oppslag om ham selv. I desember 2005 anmeldte Persbrandt den svenske avisen Expressen for ærekrenkelser.

Dette på grunn av at avisen trykket en artikkel der det ble påstått at han var innlagt på Alfagruppens klinikk i Uppsala på grunn av akutt alkoholforgiftning. Persbrandt på sin side hevdet at dette var feil. Expressen ba senere om unnskyldning og erkjente at deres kildekritikk hadde sviktet, men denne unnskyldningen ble ikke godtatt av Persbrandt. En undersøkelse ble satt i gang av justitiekansler Göran Lambertz og 18 mai. 2006 besluttet han å tiltale Expressens ansvarlige utgiver.

BAKGRUNN: - Vi beklager, Persbrandt
- En eneste stor løgn

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Kommentarer til denne saken