Gå til sidens hovedinnhold

Persbrandt skaper teaterbråk

Både teatersjef og skuespillere ved Dramaten i Sverige er i harnisk over at «avhopperen» Mikael Persbrandt nå plutselig skal jobbe for konkurrenten.

(SIDE2): Mikael Persbrandt ga seg plutselig midt i oppsetningen av «Måken» på Dramaten i høst. Persbrandt fikk gå på dagen av teatersjefen fordi han angivelig hadde for mye å gjøre og fordi han villle satse på film i Tyskland. Det oppga teatersjefen selv.

Sjokkerte kolleger
Men hans skuespillerkolleger, som var med i forestillingen, var i sjokk. Forestillingen var utsolgt til langt på nyåret og Persbrandt var det store trekkplasteret. Kollega Jan Malmsjö har vært mest verbal i sin kritikk og kalt Persbrandt en sviker.

- Han har pisset på oss, sier han til Aftonbladet.

Nå står den kjente skuespilleren i sentrum for en ny teaterstorm. Det viser seg nemlig at Persbrandt har takket ja til å spille i «Mens vi venter på Godot» på Stockholms Stadsteater, som er Dramatens konkurrent. Det ligger 700 meter fra hans gamle, mangeårige arbeidsplass.

Kritiserte Dramaten
Det som har fått Dramatens ledelse til å reagere er at Stadsteaterets instruktør og Persbrandt-venn begynte pressekonferansen for «Godot» med å kritisere Dramaten for ikke ha gjort sin «forbannede plikt» og stimulert en stor skuespiller som Persbrandt.

- De skal vite at de får jobbe med en skuespiller som totalt har sviktet sitt ensemble, sitt teater og sitt publikum, sier sjefen på Dramaten, Staffan Valdemar Holm til Aftonbladet.

Under onsdagens pressekonferanse kom det også frem at det lå mer bak Persbrandts avgang. Selv ville skuespilleren ikke snakke om hvorfor han så brått forlot teatret midt i en av deres suksessrike oppsetninger.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!