Gå til sidens hovedinnhold

Nakne, men de kaster ikke klærne

Nei, Mila Kunis viser ikke rumpa.

(SIDE2): Nakne «body doubles» (eller dobbeltgjengere som det heter på norsk) er hel industri i Hollywood. De aller fleste stjerner velger å la andre gjøre nakenscener for dem. Hvem husker vel ikke Julia Roberts kommentar i «Notting Hill» om nakenhetsklausuler i kontrakter – men at Mel Gibson gjøre alle sine egne rumpestunt?

En som valgte å ikke gjøre det var Kevin Costner i «Robin Hood». I den berømte badescenen i fossen brukes en dobbeltgjenger.

Både menn og kvinner velger ofte noen andre til å være den nakne rumpa deres på film.

Mye hud
I «Friends with Benefits» kaster tilsynelatende Mila Kunis (26) og Justin Timberlake (32) klærne i hytt og vær, men Mila ville ikke vise rumpa i filmen.

- Jeg viste den ene siden av puppen, men jeg tenkte at jeg kan ikke gi bort alt med en gang. Jeg må heller vise en liten del her og der, uttalte Mila i forbindelse med fjorårets premiere.

Så istedenfor å strippe helt ned, som hun jo gjør i filmen, tok Mila et steg tilbake og fant en dobbeltgjenger med en fin-fin bakdel til å gjøre jobben for henne.

- Disse vakre kvinnene måtte vise oss deres bakdeler, og vi valgte den som lignet min kropp uten at det skulle blir for falskt, forklarer den vakre brunetten om utvelgelsen.

Mange vegrer seg
Keira Knightley (27) er blant stjernene som har brukt dobbeltgjenger i sine filmer – og det fordi hun selv har følt hun ikke har kropp til scenen selv.

I filmen «Domino» fra 2005 valgte hun en annen til å strippe for seg.

- Det er definitivt en body double, jeg har ikke den kroppen. Og for en rumpe! Jeg skulle ønske jeg hadde den rumpa, den er fantastisk, uttalte Keira om valg av filmrumpe.

Jessica Alba
Filmstjernen har alltid stått hardnakket på sitt om å aldri la seg filme naken på film. Men etter de hete scenene i 2010-filmen «The Killer Inside Me» og «Machete» gjorde at kinogjengere tvilte på at hun brukte dobbeltgjenger.

Det gjorde hun heller ikke – filmscenene ble digitalt kreert.

- Det var henne og regissør Robert Rodriguez som tok bestemmelsen om at undertøyet skulle fjernes digitalt under dusjscenen, uttalte en presseansvarlig da amerikansk presse undret seg.

Men det er ikke alltid det er stjerne som velger. Owen Wilsons stump ble ikke vist i komedien «You, Me & Dupree». Men det var ikke hans valg.

- Det var regissøren som valgte det. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal tolke det, sier han ifølge Fox Entertainment News.

Meryls nakendobbel ble stjerne
I 1992-filmen «Death Becomes Her»brukte Meryl Streep en dobbeltgjenger i de lettkledte scenene.

Kvinnen var Catherine Bell som sener ble skuespiller selv – kjent fra blant annet «JAG» og «The Last Man Standing».

Geena klarte ikke stå imot
Geena Davis derimot fikk en body double i «Thelma & Louise», men brukte henne aldri. Julie Strain ble leid inn og betalt, men hun ble aldri brukt i den berømte scenen fra filmen som satte en viss ung mann på filmlerretet for alvor.

Gjett hvorfor? De hete sengescenene med cowboyen JD, altså Brad Pitt, kunne Geena godt gjøre selv.

Olivia Wilde
Mange trodde de fikk seg et glimt av Olivia Wilde naken i komedien «The Change-Up», men den gang ei. Også hun har dratt nytte av den fantastiske teknologien.

- Jeg var aldri naken, det ser bare sånn ut, uttalte hun på TV-showet Jimmy Kimmel.

Julia Roberts
Filmstjernen har helt klart en nakenklausul i sine kontrakter, og det hadde hun fra tidlig av i karrieren. I gjennombruddsfilmen «Pretty Woman» brukte hun dobbeltgjenger en rekke ganger i sexscenene med Richard Gere. Det er visstnok i de scenene hun ser «fyldigere» ut.

Den berømte filmplakaten er heller ikke henne – hun har ikke så lange bein.

Vera Farmiga
Stjernen fra «Up in the Air» hadde nettopp fått barn da hun skulle starte innspillingen av filmen. Så da hun skulle kaste klærne sammen med George Clooney, følte hun at hun trengte litt hjelp.

- Brystmelk som rant, det hadde vært upassende, sa hun til Entertainment Weekly den gang.

Freida Pinto
Den vakre stjernen slapp å vise bakdelen under filmen av «Immortals».

- Det var en stuntrumpe, jeg er glad jeg slapp å forholde meg til det, sa Freida.

Kommentarer til denne saken