Gå til sidens hovedinnhold

Verre for sprinterne å vinne i Sanremo

Arrangøren legger inn knalltøff bakke før Poggio.

Mange mener Milano-Sanremo er det perfekte ritt, ettersom vidt forskjellige ryttere som Fabian Cancellara, Mark Cavendish, Gerald Ciolek og Simon Gerrans har vunnet rittet de siste årene.

RCS Sport arrangerer rittet, og de mener det fremdeles er rom for forandringer.

For fem år siden la de La Mànie-bakken inn i forkant av Cipressa og Poggio. Her har en mann som Cavendish falt av på dårlige i dager.

I 2014 tas Mànie ut igjen og erstattes av fem kilometer lange Pompeiana. Denne bakken har fem prosent i snitt og stiger maksimalt 14 prosent.

Den siste halve kilometeren er tøffest, og her møter rytterne fra 10 til 14 prosent i allerede møre bein. Dette vil gjøre det enda vanskeligere å holde helt inn i den 299 kilometer (tidligere 298) lange vårklassikeren.

Pompaiana dukker opp mellom Cipressa og Poggio. Fra toppen venter en teknisk utforkjøring med hårnålssvinger nedover mot foten av Poggio. I bunn er man bare fire kilometer unna den avgjørende bakken i Milano-Sanremo.

Målgangen er lagt til Lundomare Italo Calvino. Spørsmålet er hvor mange Cavendisher som klare å henge med dit i rittet som var kjent som «sprinternes klassiker».

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken