Byen Milano er en moderne metropol og på mange måter annerledes enn andre Italienske byer. Her er elegante kvartaler og avenyer hvor du finner de beste og mest fasjonable butikkene i verden. Men byen har også sitt bohemkvarter hvor du finner smale sjarmerende gater, små piazzaer og koselige restauranter som er så typisk for Italia.

Se bilder fra Milano på Reiseplaneten.

Flyforbindelsene til Milano er meget bra og i tillegg til at SAS har direkte ruter, flyr Ryan Air fra Torp Sandefjord til Bergamo, like ved Milano så å si daglig.

Las ned reiseguide om Milano i PDF her.

Mens Roma har sin Fontana di Trevi og myntene du skal kaste i fontenen for å komme tilbake har Milano mosaikkoksen i Galleria Vittorio Emanuele. Sentralt i Galleriet som binder sammen La Scala og den enorme Milanodomen skal du se etter turister med fotoapparater. Da har du sannsynligvis funnet den berømte oksen. Er du tradisjonen tro skal du spinne rundt oksens testikler og ønske deg noe. Sannsynligheten skal visstnok være stor for at ønsket blir oppfylt. For vår egen del ønsket vi en snarlig retur tilbake til Milano.

Åtte ting du må få med deg i Milano:
Omvisning på La Scala eller det tilhørende teatermuseet. La Scala er verdens mest berømte Operahus.

Fotballkamp på San Siro/Giuseppe Meazza Stadion. Her spiller enten AC Milan eller Inter Milano kamper hver helg i sesongen.

Utvendig beundring og innvendig besøk i fantastiske Milanodomen på Piazza Duomo.

Sen lunsj på en av Brera-områdets mange enkle restauranter med påfølgende spasertur i bydelens sjarmerende gater.

Beundre Leonardo Da Vincis Den siste nattverd ved kirken Santa Maria delle Grazie.

Oppleve Ticinese-området om kvelden. Dette er opprinnelig Milanos arbeiderstrøk, men med mange trendy barer, cafeer, butikker og restauranter og et herlig uteliv.

Vindusshopping i og ved gaten Via Monte Napoleone.

Tråkke på oksens testikler i fantastiske Galleria Vittorio Emanuele og få ett ønske oppfylt.

Hent inspirasjon til ferien i Nettavisens reisemagasin.