(BIIPMAG): Miley Cyrus og «Steve Urkel» (husker du ham?) har noe til felles: De er begge i levende live.

Hacket youtube-profil
I forrige uke annonserte en hacker på Miley Cyrus' egen youtube-kanal at tenåringsstjernen var død, etter å ha blitt påkjørt av en fyllekjører.

- Hun sa alltid til oss at dersom noe skulle skje henne, måtte vi fortelle det til hennes lojale fans før offentligheten, lød meldingen i videoen som ble postet.

Ikke første gang
Nyheten spredte seg raskt til medier verden over, men det sier seg selv at «nyheten» ikke var spesielt vanskelig å tilbakevise for Mileys støtteapparat. Det er heller ikke første gang denne typen rykter har blitt satt ut om 16-åringen, og ifølge E!Online tok hun det, om enn noe irritert, med knusende ro:

- Hva skjedde denne gangen? Døde jeg under strikkhopping, eller ble jeg overkjørt av en bulldoser? Jeg får lyst til å slå dem som står bak, sier hun til nettsiden.

Tenåringsstjerner spesielt utsatt
Men hun er altså ikke alene om å ha blitt erklært død. Det er ikke lenge siden «High School Musical»stjernen Zac Efron ble utsatt for nøyaktig det samme, men om du tror dette er et nytt fenomen må du tenke om igjen.

Alle slags kjendiser har iløpet av årenes løp blitt utsatt for dødsrykter, men tenåringsstjerner ser ut til å være spesielt utsatt. Antakelig er det fordi målgruppen - andre tenåringer - som oftest står bak spredningen.

Andre tenåringsstjerner som ikke har dødd iløpet av de siste ti årene:

«Blossom»
Mayim Bialik, hovedrolleinnehaveren i en av 90-tallets største suksess-serier, «Blossom», skal ha dødd av alkoholforgiftning mens hun gikk på college. Nå er hun 32.

«Screech»
Ungdomsserien «Saved by the bell» var stor på 90-tallet, og hovedrolleinnehaver Dustin Diamond (nå 30) ble utsatt for ryktet om at han døde i en motorsykkelulykke sammen med medskuespilleren Mark-Paul Gosselaar, under et jordskjelv(!)

«Carlton»
Tv-serien «Fresh Prince in Bel Air» gjorde stor suksess verden over, også i Norge, og var Will Smiths store gjennombrudd som skuespiller og rapper. Likevel var det birolle-innehaver Alfonso Ribeiro, kjent for karakteren Carlton, som ble meldt død etter en «head spin» på slutten av 80-tallet.

«Cory Matthews»
Hovedrolleinnehaver Ben Savage fra serien «Boy meets world» er nå 28 år gammel, og døde ikke i en bilulykke i 2006.

Britney Spears
Som vi alle vet, er Britney på full fart tilbake i rampelyset, og ikke død etter en bilulykke i 2001. To radioansatte fra Texas satte igang ryktet, og krydret historien med at den daværende kjæresten Justin Timberlake lå i koma, og uttalelser fra sykehusansatte. Men både Britney og Justin lever, og de skyldige jobber ikke i radio lenger.

«Steve Urkel»
Jaleel White hadde hovedrollen i serien om supernerden Steve, som gikk på norske tv-skjermer under samme navn på nittitallet. I 2006 skal han ha tatt livet sitt, og etterlatt et selvmordsbrev med ordene «Did I do that?», kjent fra serien. Men han lever altså i beste velgående, og er idag 31 år gammel.

Enkelt å konstruere nyheter
I dagens mediehverdag sprer disse ryktene seg lynraskt, og dagens unge er i stand til å manipulere og forfalske nyheter (som tilfellet med Miley Cyrus og Britney Spears) uten problemer. Like raskt kan ryktene tilbakevises, f.eks. med ferske paparazzi-bilder eller pressemeldinger direkte fra kjendisen.

«Paul is dead»
Like enkelt var det ikke før. I 1969, da Beatles-feberen fremdeles herjet, oppstod myten om Paul McCartneys død. «Paul is dead»-myten gikk ut på at McCartney skulle ha omkommet i en bilulykke etter å ha stormet rasende ut av studio under en krangel med de andre Beatles-medlemmene, allerede i 1966 - altså tre år tidligere.

«Bevis»
Ryktet skal ha blitt spredt av bandmedlemmene selv, og fans over hele verden fant stadig nye «bevis» på at Paul virkelig var død, og erstattet med vinneren av en «Paul-lookalike»-konkurranse. For eksempel er Paul den eneste som går barbeint på coveret til platen «Abbey Road», visstnok et symbol på en begravet mann, og i tillegg går han i utakt med de andre tre.

Tolket detaljer
Mange mente å høre skjulte beskjeder når de spilte LP-platene baklengs, og tolket alle sangtekstene ned til hver minste detalj, overbevist om at John Lennon i siste refreng av «Strawberry Fields forever» sang «I buried Paul» (Lennon gikk senere ut og sa at hans egentlige ord var «cranberry juice»)

Verdens-myte
Myten døde ikke så lett, men spredte seg sakte men sikkert til en rekke land, en reise som idag ville tatt i underkant av en halvtime. Miley Cyrus er antakelig ikke den siste kjendisen vi får høre har omkommet på tragisk vis (som oftest i en bilulykke), men man skal altså ikke tro alt man hører. Et levende bevis: Paul McCartney (66).

(kilde: Wikipedia)

Les også:
Disse filmene gleder vi oss til
Slik takler du eksen
Slik takler du vinterdepresjonene
De mest ubrukelige Bond-triksene
Tidenes sprøeste stalkere

Det siste fra biipMag: Gå til forsiden her