Gå til sidens hovedinnhold

- Milliarder er småpenger

- Milliarder for å bytte navn på Statoil-Hydro er småpenger, mener ansatt.

- Jeg vet ikke hvor de får det fra, sier Geir Nilsen, ansatterepresentant i Hydros styre, om at VG skriver at navnebyttet i forbindelse med storfusjonen avlyses.

NA24 - din næringslivsavis

Det er Arbeiderpartiets Jan Bøhler som sier at regjeringen vil ha et ord med i laget angående navnebyttet. VG skriver også at ingen i regjeringssystemet tror Hydros toppsjefer kan stoppe fusjonen.

- Fra Hydros side er det utrolig viktig at vi bytter navn. Det har med at vi skal fusjonere å gjøre og at alle skal ha samme muligheter i det nye selskapet. Det har selvfølgelig også noe med selvfølelsen å gjøre. Det er ikke det viktigste punktet, for meg som ansattes representant er det viktigere å ivareta arbeidsplassene, sier Nilsen.

Mye penger, men likevel lite
Merkevareekspert Christian Sinding i Brand Consulting har beregnet hvor mye et navnebytte i forbindelse med fusjonen mellom Hydro og Statoil koster for staten.

Ifølge Dagens Næringsliv vil det koste 3,6 milliarder kroner å bytte ut alle logoer, skilter, visittkort, brevpapir og bygge opp ny kjennskap til navnet.

- Hva synes du om regnestykket?

- Det har jeg ingen kommentar til eller forutsetning for om å mene noe om, bortsett fra at det er vanvittig mye penger. Det blir likevel småpenger i forhold til hva det norske samfunnet tjener på det, sier Nilsen.

- Dessuten skal bensinstasjonene opprettholde logo og navn. De ligger utenfor denne avtalen, opplyser han.

Fusjonen kan ryke
- Hva om navnebyttet avlyses?

- Det ville være brudd på avtalen.

Hydros pressekontakt Thomas Knutzen ønsker ikke å gi noen kommentar om navnebyttet eller regnestykket.

- Jeg tror ikke vi har noen kommentar, vi har en avtale å forholde oss til. Vi har sagt det vi mener om avtalen. Vi kan ikke reagere på ethvert oppslag i avisen, sier Knutzen til NA24.

Men Hydros styre og ledelse står på sitt. Kravet om at Statoil-navnet skal bort, er ufravikelig.

- Jeg vil avvise ethvert forsøk på at ta opp den diskusjonen igjen. En ny navnediskusjon vil bety at man må åpne hele fusjonsprosessen på nytt, har Hydro-styreleder Jan Reinås tidligere sagt til DN.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis