Gå til sidens hovedinnhold

Millionavtale til Røkke

Røkkes Aker Solutions skal bygge anlegget som gjennomfører Jens’ månelanding.

Aker Clean Carbon (ACC) har signert en kontrakt med morselskapet Aker Solutions for bygging av et CO2-teknologisenter på Mongstad.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

- ACC signerer kontrakten i dag med Statoil, og så har vi fått oppdraget fra ACC med å bygge dette anlegget, sier Jannik Lindbæk, pressetalsmann for Aker Solutions til NA24.

ACC er eid 70 prosent av Aker, og 30 prosent av Aker Solutions.

ACC skal levere teknologien, prosjekthåndtering og innledende drift av anlegget som Aker Solutions skal bygge. For Aker Solutions representerer kontrakten en stor del av ACC totale kontrakt som er på 525 millioner kroner.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Dette er et stort skritt fremover i å realisere CO2-fangst på Mongstad. Vi ser fram til å spille en avgjørende rolle sammen med Aker Clean Carbon i det globale kappløpet om å finne den mest kostnadseffektive teknologien for rensing av CO2. Det har stor verdi for oss å få muligheten for å utvikle erfaring med konstruksjon på et område som kan utvikle seg til en stor industri i de kommende årene, sier Simen Lieungh, administrerende direktør i Aker Solutions i en pressemelding.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

NÅ: 60 % på kule badebukser

Kommentarer til denne saken