Gå til sidens hovedinnhold

Millionene som kom og gikk

Få personer har hatt et liv preget av så mye død, og penger som følge av død, som avdøde Anna Nicole Smith.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Anna Nicole kollapset på et hotell og ble kjørt til sykehus der hun døde. Anna Nicole Smith ble 39 år gammel.

Millioner av mennesker ble kjent med Playboy-modellen Anna Nicole Smith gjennom hennes eget reality-program, karriere som lettkledd modell og som hustruen til en avdød milliardær. Her hjemme er det nok også en del som husker henne for sin innsats for den svenske klesgiganten H&M.

NA24 - din næringslivsavis

I 1994 giftet hun seg, 26 år gammel, med den da 89 år gamle multimilliardæren J. Howard Marshall II, overhodet for oljebaserte Koch Industries. J. Howard Marshall II var en suksessfull advokat som hadde gjort en formue innen oljeindustrien. Formuen etter Marshall skal minst være verdt 400 millioner dollar, eller 2,5 milliarder kroner, ifølge Orlando Sentinel.

Eldre ektemann
I 1991 var Marshall en 86 år gammel sorgfull mann ettersom hans andre kone og langvarige elskerinne hadde gått bort. Sjåføren hans skulle få opp humøret og tok han med seg til en strippeklubb i Houston. Der så han Anna Nicole danse, og ifølge Washington Post, skal han umiddelbart ha blitt forelsket. Den gamle milliardæren skal så ha overøst den unge nakendanseren med flere verdifulle gaver og forlangt at de giftet seg.

Marshall døde året etter, og ifølge Anna Nicole Smith ønsket han å gi henne flere titalls millioner dollar, men Marshalls donasjonsplaner skal ha blitt undergravet av hans egen sønn, Anna Nicoles daværende stesønn.

Vant og mistet millioner
Marshalls død i 1995 var starten på en offentlig skittentøyvask mellom Anna Nicole og hennes tidligere stesønn, E. Pierce Marshall, om hvorvidt hun hadde rettigheter på arven til sin avdøde mann.

Sønnen mente at den mye yngre stemoren, Anna Nicole Smith, bare var en frustrert gullgraver på jakt etter farens verdier og at det var eneste grunnen til at hun giftet seg med han.

Årsaken til at krangelen endte i rettssystemet var at Anna Nicole Smith måtte erklære seg konkurs etter at hun tapte en sak mot sin tidligere dagmamma. Maria Antonia Cerrato som hadde passet på Anna Nicoles sønn Daniel saksøkte Anna Nicole for seksuell trakassering. Den saken vant den tidligere barnepiken og hun ble tilkjent 830.000 dollar. Den saken endte i forlik, ifølge Washington Post. Anna Nicoles sønn Daniel døde 10. september i fjor, 20 år gammel.

Så begynte rettssaken mellom stemor og stesønn. To føderale dommere i California stemte begge i favør av Anna Nicole, og den tidligere toppløse danseren ble i 2002 tildelt 88 millioner dollar av den store familieformuen. Men denne summen ble så avvist ettersom en domstol i Texas hadde dømt i favør Pierce allerede i 2001.

Spesiell utvikling
Men i mai i fjor bestemte USAs høyesterett at Anna Nicole sak mot stesønnen igjen kunne bli tatt opp i rettsystemet. Dommerne sa at bare en føderal rett i California kunne forholde seg til hennes sak, selv om en rettsavgjørelse fra Texas hadde bestemt at Marshalls sønn var den eneste arvingen.

Så døde stesønnen 20. juni i en alder av 67 år, men familien hans sa at rettskampen ville fortsette, ifølge orlandosentinel.com.

Nå som Anna Nicole har gått bort vil kanskje milliardstriden hun hadde med sin eksmanns familie gjøre det samme. Men det kan være at interessene til hennes nylig fødte datter vil fortsette.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien