Gå til sidens hovedinnhold

Millioner vil ha iPhone

Apples første mobiltelefon ser ut til å bli en suksess.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

I neste uke lanserer Apple mobiltelefonen iPhone. Begivenheten møtes med en nærmest unaturlig hype, ryktedannelser og spekulasjoner blant Apple-fans på nettet, hvor Apple-produkter nærmest kultdyrkes. Og mye tyder på at telefonen kommer til å bli en hit.

NA24 - din næringslivsavis

Minst 19 millioner amerikanere anser det som meget sannsynlig at de kommer til å kjøpe telefonen, viser en meningsmåling i USA, ifølge den danske IT-avisen Computerworld.

Skyhøye forventninger
Apple er med sine produkter, som iPod og Mac, kjent for å ligge i forkant på teknologi- og designfronten. Derfor er forventningene skyhøye når Apple-sjef Steve Jobs i neste uke legger iPhone ut for salg. Telefonen ble første gang presentert i januar i år, og den ser umiskjennelig «appelsk» ut. Apple har tatt opp i seg tendensen om at en mobiltelefon skal minne mer om et smykke og livsstilsprodukt. Samtidig ligger det i hele Apples filosofi å tenke brukervennlighet inn i alt.

Utfordringer
Men Apples mange suksesshistorier til tross, så står selskapet overfor en stor utfordring: Flere industrielle designere har begynt å etterlyse en oppdatering av Apples visuelle designuttrykk.

Dessuten kan telefonen få det vanskeligere i Europa enn i USA, fordi europeerne tradisjonelt sett interesserer seg noe mer for det tekniske innholdet enn det rent designmessige. Og på den tekniske siden, er det ennå usikkert om Apple har tenkt å lage en modell som er tilpasset standarden i Europa, som er annerledes enn i USA.

Når iPhone lanseres på det norske markedet, er ennå uvisst. Apple har tidligere annonsert at telefonen kommer i løpet av fjerde kvartal i år. Telefonen kommer i to versjoner og med to forskjellige priser. De norske prisene er ikke kjent, men i USA vil 4 GB modellen bli solgt for $499 (ca. 3000 kroner) og 8 GB modellen for $599 (ca. 3700 kroner).

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien