Gå til sidens hovedinnhold

Millionglisenes avsløringer

De dyreste bilene forteller mye om eieren.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

For rundt 40 år siden var det naturligvis bare en fjern og uoppnåelig drøm. Men nå er en rykende fersk eller litt brukt Ferrari eller annen luksusbil innen rekkevidde for svært mange. Men hvilke biler som velges har noe med hva eierne ønsker å vise utad og hva bilen skal representere.

NA24 - din næringslivsavis

Forbes har laget en oversikt over hva som gjemmer seg bak eierne av millionglis som Rolls-Royce.

Aston Martin DB9

- Eierne av Aston Martin er ikke spesielt utadvendte når det gjelder deres velstand. De er den typen mennesker som heller ønsker å bære merket på innsiden istedenfor utsiden, sier selskapets talsmann Matthew Clarke.

Bentley Arnage sedan

Eieren av en Bentley er ofte en person som kommer fra en vanlig husholdning, men som har tjent flerfoldig med millioner på egenhånd. Denne bilen ble valgt fremfor for eksempel en Rolls-Royce Phantom ettersom du er mer interessert i å belønne deg selv fremfor å få oppmerksomhet.

Cadillac Escalade SUV

Føreren bak en av disse betegnes som snakker åpent og benytter livets muligheter. En person som heller vil feile enn å feile ved å la være å forsøke.

Chevrolet Corvette

En person som er aggressiv og i kontroll, som setter pris på stil og visuelle gleder i hjem, biler og arkitektur. Som er suksessfull og på eventyrjakt beskriver det Forbes ser for seg som en eier av dette gliset.

Chevrolet Monte Carlo

Er du mellom 45 og 55 år gammel med en inntekt på rundt en halv million kroner passer denne bilen for deg. Det er 40 prosent sjanse for at eieren av denne bilen har tatt høyere utdanning, og den passer for folk som liker å se på tv. I tillegg er eierne her image-fokuserte samt at de ser etter en måte å få gjort opprør på.

Dodge Viper

Dette er bilen for den macho mannen. 96 prosent av alle som eier denne bilen er menn, og som oftest er det ledere som kjører rundt i dette gliset. I tillegg ønsker eierne av disse bilene at det de ruller rundt i skal kunne slå det meste annet på veien.

Ferrari F430

Eieren av denne bilen er rik, følelsesperson og høyt utdannet. Det å eie en italiensk bil betyr mye og det samme gjør all teknologien som skjuler seg under det rød panseret.

Mercedes-Benz S-Class sedan

Mercedes har hatt en undersøkelse som viser at 76 prosent av S-klasse kjøperne har fine middager som en av sine favorittsysler, mens bare 49 prosent foretrekker konversasjoner. Femtisyv prosent mener at reiser i innland er det store og 54 prosent liker reiser i utlandet.

Porsche 911

Hele 88 prosent som eier denne bilen er menn. Husholdningen til disse har som regel en inntekt på godt over to millioner kroner, og sannsynligheten er stor for at eieren enten er en doktor eller advokat. Snittalderen er på 51 år.

Rolls-Royce Phantom

Eieren av dette statussymbolet har over 100 millioner kroner i verdier, tre eller fire hjem og seks eller flere biler. Dersom du eier denne bilen betalte du med sjekkheftet og verken du eller noen andre som eier denne bilen har noen gang spurt hvor mye den koster i måneden.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler