Gå til sidens hovedinnhold

Millionjakt for Ambjørnsen

Norsk filmfond har delt ut 45 millioner kroner til nye spillefilmer. Blant filmene vi kan glede oss til, er en ny Ingvar Ambjørnsen-film.

(SIDE2): Dagens møte i Norsk filmfond resulterte i fem nye spillefilmer å se frem til.

Ambjørnsens verden
Tidligere filmatiseringer av Ingvar Ambjørnsens bøker har blitt store suksesser. Den første Elling-filmen ble Oscar-nominert, og de to øvrige filmene har truffet nordmenns hjerter. Også filmene om Pelle og Proffen var populære på begynnelsen av 1990-tallet.

Den nye filmen, «Den siste revejakta», skal regisseres av Izzat-regissør Ulrik Imtiaz Rolfsen. Manusforfatter blir forfatteren bak «Sønner», Thomas Seeberg Torjussen.

«Den siste revejakta» handler om Carl som selger hasj til byens frigjorte på slutten av 1970-tallet. Han mener han har en misjon med virksomheten. Men når bestevennen Robert finner den store kjærligheten og sier at hasj-salg ikke nødvendigvis er fremtiden, blir Carl fortvilet.

- «Den siste revejakta» gir et tydelig bilde av et samfunn, et tankesett og en endring som fungerer ypperlig som bakteppe i en allmenngyldig historie om vennskap, kjærlighet og det å ta ansvar for seg selv og andre, sier Ivar Køhn, langfilmkonsulent i Norsk filmfond, i en pressemelding.

Filmen antas å ha premiere 10.oktober 2008.

Aksel Hennie tilbake
Med «Falne engler» får Aksel Hennie igjen prøve seg som regissør. Filmen er den andre spillefilmen om privatetterforsker Varg Veum. Som seg hør og bør får Veum et drap han må løse, og i dette tilfellet leder etterforskningen ham tilbake til sin egen barndom.

Antatt premiere blir 15.mars 2008.

Ny «Hawaii Oslo»
Også regissør Erik Poppe og manusforfatter Harald Rosenløw Eeg har fått filmstøtte. Dette er mennene bak suksessen «Hawaii Oslo». Den nye filmen «De Usynlige» handler om en mor som mister sitt barn, om en ung mann som blir morder og om forsøkene på å forsone seg med det som har hendt.

Filmen antas å ha premiere 17.mars 2008.

Mer fotballguttær
Harald Swart fikk støtte til en ny film om fotballgutta i «Lange flate ballær». Denne gangen skal gutta kle seg i kongens klær, og filmen skal regisseres av Swart selv. Heimevernsøvelsen går ikke som planlagt og Fredrikstad-gutta klarer å vikle seg inn i stormaktspolitikk.

«Lange flate ballær II – I kongens klær» får trolig premiere 21.desember i år.

Spenningsfilm for barn
Arne Lindtner Næss står for både manus og regi på spenningsfilmen «S.O.S. – Svartskjær fyr». Filmen handler om Jasmin som finner en forlatt selunge i kystbyen hun bor i. Hun må gjemme selen Zelters for jaktglade tyskere. I tillegg følger vi en intens jakt på en mystisk pakke som kastes fra et skip.

Filmen får trolig premiere 1.februar 2008.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka