Gå til sidens hovedinnhold

Millionsmell for Pareto-meglere

Meglerne i Pareto kan vente seg en skattesmell på 131 millioner kroner for 2005 alene.

De til nå hemmelige regnskapene til Paretos ni indre selskaper viser at Norges mest suksessrike meglerhus delte ut over en halv milliard kroner i kapitalavkastning til meglerne i 2005.

NA24 - din næringslivsavis

Samtidig som Pareto-meglerne har håvet inn rekordbeløp på corporateoppdrag og meglerhonorarer, har de gjennom de siste årene bare betalt personskatt på en liten del av inntekten. Nå risikerer de skattesmell, melder Dagens Næringsliv.

Oslo ligningskontor har nå sendt brev til meglerne i meglerhuset. Ifølge avisen kan de vente seg en skattesmell for 2005 alene på 131 millioner kroner.

Finansdirektør Atle Moen i Pareto Securities bekrefter at meglerhuset har fått varsel om endring av ligningen.

- Men vi har ikke fått noe vedtak. Etter at vi har satt oss grundig inn i saken og jusen her, mener vi det ikke er grunnlag for å endre ligningen. Hvis vi mot formodning skulle motta et vedtak, får vi se om vi vil sende inn klage eller stevning, sier Moen.

Ved å definere overskuddet som kapitalinntekt har de ansatte betalt 28 prosent skatt av inntektene. De ansatte ville fått opp mot 54,2 prosent skatt om de hadde innberettet inntektene som personinntekt totalt 131 millioner mer i skatt.

Ligningskontoret nøyer seg ikke med å se på 2005. Meglerforetakene skal granskes tilbake til 2003, noe som kan bety at skattesmellen trolig dobles.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen