Gå til sidens hovedinnhold

Mindre gassfunn for StatoilHydro

StatoilHydro har gjort et tilleggsfunn av gass i Norskehavet.

Funnet er gjort på utvinningstillatelse 218 hvor StatoilHydro er operatør med en eierandel på 75 prosent.

NA24 - din næringslivsavis

Brønnen er lokalisert sørøst for gassfunnet 6707/10-1 (Luva) og 280 kilometer nordvest for Sandnessjøen.

Hensikten med brønnen var ifølge Oljedirektoratet å påvise petroleum i øvre kritt reservoarbergarter. Brønnen var et planlagt sidesteg til et dypereliggende prospekt etter at det i oktober 2008 ble påvist 8 – 14 milliarder Sm3 utvinnbar gass med funnbrønnen 6707/10-2 S i øvre kritt (Niseformasjonen) i et prospekt kalt Haklang.

Den nye brønnen påviste gass i øvre kritt reservoarbergarter av middels god kvalitet. Den påviste en 38 meter kolonne i nedre del av Niseformasjonen. Brønnen er ikke formasjonstestet, men det er utført omfattende datainnsamling og prøvetakning. Det er nødvendig med videre vurderinger for å fastslå om funnet er drivverdig sett i sammenheng med en mulig feltutbygging av funnet Haklang og de nærliggende funnene Luva og Snefrid Sør.

Brønnen er den fjerde undersøkelsesbrønnen i utvinningstillatelse 218. Tillatelsen ble tildelt i 15. konsesjonsrunde i 1996. Havdypet er 1248 meter. Brønnen blir nå permanent plugget og forlatt.

Brønnen ble boret av Transocean Leader, som nå skal bore undersøkelsesbrønn 6605/1-1 i utvinningstillatelse 328, der StatoilHydro ASA er operatør.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken