Gå til sidens hovedinnhold

Mindre kontraktsseismikk for PGS

Flåten brukte mer av kapasiteten på multiklient.

Seismikkselskapet Petroleum Geo-Services har gikk markedet en oppdatering på hvordan kapasiteten til 3D-flåten ble utnyttet i tredje kvartal i fjor.

Oppdateringen viser at selskapets flåte ikke brukte like mye kapasitet på kontraktsseismikk som tidligere. I fjerde kvartal i 2009 ble 60 prosent av kapasitet benyttet til kontraktsseismikk og det er en nedgang fra henholdsvis 64 prosent i fjerde kvartal i 2008 og 73 prosent i tredje kvartal i 2009. Når det gjelder multiklientseismikk så steg andelen til 19 prosent i fjerde kvartal i fjor fra 13 prosent året før. I tredje kvartal i fjor på 16 prosent.

For steaming falt andelen til 15 prosent fra 16 prosent. I tredje kvartal lå den på åtte prosent.

Andelen av kapasiteten som ble bundet opp av verftopphold steg til seks prosent i fjerde kvartal i 2009 fra fem prosent i fjerde kvartal i 2008. I tredje kvartal 2009 lå andelen på tre prosent.

Fartøyene Nordic Explorer og Ocean Explorer er ekskludert fra statistikken for fjerde kvartal 2009 på grunn av at de ble konvertert til 2D/kildefartøy i henholdvis midten av juli 2009 og slutten av september 2009. Fartøyet Orient Explorer oppholdt seg mesteparten av desember på verft for å bli forberedt til å bli tilbakelevert til eierne. I midten av juli 2009 ble det nye fartøyet Ramform Sterling inlemmet i flåten.

Kommentarer til denne saken