OSLO SENTRUM/(Side2): Det var trangt om plassen da Cosmo Beauty lanserte sin nye makeupserie i Oslo sentrum denne uken.

Den populære Spa og Beauty-salongen er en favoritt blant norske kjendiser, og til og med kronprinsesse Mette-Marit er å finne på salongens kundeliste.

Trollbandt gjestene
Nå lanserer Cosmo-gründer, Marita Niska, en egen mineral makeupserie, og flere kjendiskvinner hadde tatt turen for å overvære den intime lanseringen.

- Jeg har brukt denne sminken en stund nå, og jeg er veldig fornøyd. Merkets foundation har fin tykkelse og gir masse fuktighet til huden, noe som er veldig fint om vinteren når huden ofte blir litt tørr, sier sangfuglen Eva Weel Skram til Side2.

Foruten å snakke godt om sminkemerket var Skram der for å underholde med sin vakre stemme.

- Man slipper å ha fuktighetskrem når man bruker disse produktene, og sminken legger seg ikke i rynkene. Jeg har veldig sensitiv hud, og kan fort få kviser, men det har jeg ikke fått av disse produktene, mener Skram. Hun var iført en glinsende body fra den nye Bik Bok-kolleksjonene til Jenny Skavlan.

- Bruker tre kvarter på øynene
Skram er forsiktig når hun sminker seg til hverdags, og avslører samtidig en av artistlivets ulemper.

- Jeg er lei av å sminke meg. Det tar sånn tid når man skal sminke seg til å gå scenen. Jeg bruker for eksempel tre kvarter bare på øynene, forteller den blonde artisten, som for anledningen har sminket øyelokkene knallblå.

- Hektiske tider
Også Montèe-bassist Maya Vik var å finne blant gjestene, og hun nikker bekreftende til Skrams uttalelse.

- Jeg prøver å holde sminken så naturlig som mulig til hverdags. For eksempel bruker jeg gjerne bare en lett foundation på vinteren, sier hun til Side2, og legger til at også hun er lei av å hele tiden måtte sminke seg.

Begge jentene er travelt opptatt med plateprosjekter på hver sin kant, og forteller gjerne om sine respektive prosjekter.

- Jeg håper jeg blir ferdig med den nye platen min om et par uker. Det er ganske intenst akkurat nå. Jeg har jo allerede hatt to singler ute, og den ene ble A-listet på P3 i går, sier artisten fornøyd.

- Jeg holder på med Storbynatt akkurat nå, og jeg skal ned dit rett etter dette. Ellers så holder vi på med innspillingen av andre Montèe-plate som kommer ut i mars, så det er veldig hektiske tider for meg også, forteller Vik. Hun stråler i en lekker kjole fra Acne, bluse fra Weekday og sko fra Whyred.

- Bruker ikke mye sminke
Jenny Skavlan lanserer denne uken sin nye kleskolleksjon i samarbeid med kleskjeden Bik Bok, og hun var godt fornøyd med å se Skram i sitt design.

- Jeg har fått mange gode tilbakemeldinger på kolleksjonen. Plaggene er hakket mer etniskinspirert enn de forrige. Det er mye batikk, fletter og fløyel. Men kolleksjonen er også inspirert av 50-tallet, forteller hun til Side2.

Hun har tatt turen til skjønnhetssalongen for å se hva som skjer, men innrømmer at også hun har prøvd den norske mineral makeupen.

- Det er morsomt at det er en norsk merke som utpeker seg. Jeg bruker vanligvis ikke så mye sminke, og du vil ikke se meg med falske øyevipper og løsnegler, sier Skavlan.

- Litt å hente
På slutten av seansen kommer også Mariann Thomassen ramlende inn døren, og den fargerike artisten er som vanlig i godt humør.

- Jeg har brukt sminken en stund og er kjempefornøyd. Mineralsminke er veldig bra for sensitiv hud. Spesielt under TV-innspillinger blir huden så dårlig, bare etter én dag – og da kan du tenke deg etter en hel sesong med Idol, sier hun og klapper seg forsiktig i ansiktet.

Lavere priser
Cosmo Beauty-gründer Marita Niska er fornøyd med oppmøtet til lanseringen, og uttaler at hun er glad for at folk er blitt mer bevisst på å ta vare på huden sin.

- Vi var tidlig ute med en økologisk serie, og det var naturlig for oss å utvikle en mineral makeupserie. Den tok tre år å utvikle, men det tror jeg vi har igjen for. Det har vært mye research, sier hun når Side2 møter henne i et av salongens avslapningssoner.

Hun legger til:

- Bare glossen har vi brukt to år på å utvikle, og den er både lukt- og smaksfri.

Foruten lovord fra fornøyde kunder, kan Niska skilte med lave priser sammenlignet med andre mineral makeupmerker.

- Vi er 30 prosent billigere i pris. Det er fordi det er et norsk merke. Forskjellen på vår mineralsminke er at vi knuser mineralene mer. Dette gjør at sminken kan brukes av både eldre og yngre. Etter fylte 25 år så kommer gjerne de første rynkene, og da ønsker man ikke å fremheve disse ytterligere. Denne sminken legger seg ikke i linjene, hevder hun.

- Velg riktig produkt
Niska har jobbet inne skjønnhetsbransjen i over 15 år, og hun deler gjerne sine beste hudpleietips.

- Det er viktig å bruke riktige produkt. For selv om man har glatt hud i dag, så vet man ikke hvordan den ser ut om ti år, og man kan ikke bare stole på gode gener, advarer hun.

På spørsmål om hvorfor hennes salong er blitt så populære blant kjendisene, er hun rask med å svare.

- Jeg tror folk føler seg vel her, og mange sier vi er som en stor familie. Vi har også vært svært selektiv med teamet som jobber her.

Og hva er de mest populære behandlingene på kjendisfronten?

- De mest populære behandlingene blant kjendisene er Green peel, vippe-extension og tannbleking.